Politika

POPOVIĆ: Kuomo svjedočio da mu je Lekić nudio sastanak sa Đukanovićem

beba
C
rnogorski mediji, koji su pokrenuli takozvanu duvansku aferu nikada nijesu objavili dio svjedočenja švajcarskog biznismena Đerarda Kuoma u kojem navodi da mu je Miodrag Lekić, tada član Vlade Crne Gore, nudio sastanak sa Milom Đukanovićem - rekao je  Vladimir Beba Popović, u emisiji "Živa istina" Atlas televizije , autora Darka Šukovića.

POPOVIĆ: Kuomo svjedočio da mu je Lekić nudio sastanak sa Đukanovićem
Portal AnalitikaIzvor

Popović, koji je bio šef vladinog Biroa za komunikacije u Vladi Zorana Đinđića, je kazao da uprkos objavljivanju gotovo svih detalja iz svjedočenja Kuoma koji je bio optužen, pa oslobođen u Italiji za šverc duvana, navode o Lekićevoj ponudi, kako je kazao, Vijesti, Dan i Monitor nijesu objavili.

On je precizirao da se ta Kuoma izjava nalazi na 71. strani svjedočenja koje je već odavno dostupno medijima.

-Dakle, taj Kuomo je neko na čemu Vijesti, TV Vijesti, Dan i Monitor poslijednih šest sedam godina grade priču o Crnoj Gori kao mafijaškoj državi, o suđenu u Bariju, o tome sa kim se Milo Đukanović viđao, objavljivani su transkripti. Odakle sve to, dakle da je 2005. godine taj Kuomo kao svjedok...dao iskaz koji su oni bar 500 puta objavili. Samo ne objavljuju 71. stranicu iz tog iskaza. Zašto ne objavljuju 71. stranicu? Zato što tu Kuomo kaže kako je došao u Crnu Goru, kaže da je bio poslovni partner sa Žarkom Markovićem koji je bio direktor Zetatransa i da su se spojili Marković, on i (Miodrag) Lekić ambasador, bivši ambasador i član Vlade i da ga Lekić ubjeđuje nekoliko dana da će mu on srediti sastanak sa Milom Đukanovićem,- rekao je Popović u „Živoj istini“.

Drugi dio intervjua sa Vladimirom Popovićem, u emisiji „Živa istina“ autora Darka Šukovića biće emitovan večeras na Atlas televiziji od 22.30 časova.

 

Portal Analitika