Društvo

Dedeić: Lekić i Vujanović da odbace ideju EU o razgovoru crkava

dobrilo
S
rpska lista poziva Demokratski front,DPS, stranke manjina i predsjedničke kandidate Miodraga Lekića i Filipa Vujanovića da odbace preporuku Evropske komisije kojom se suštinski traži dijalog Srpske pravoslavne crkve i tzv. CPC. S obzirom da Vujanovića nećemo podržati, ukoliko se Lekić jasno ne odredi u pravcu zaštite Srpske crkve, sa još jednim razlogom više na korak smo od konačne odluke da pozovemo naše pristalice da bojkotuju predsjedničke izbore, kaže se u saopštenju Srpske liste koju je potpisao Dobrilo Dedeić.

Dedeić: Lekić i Vujanović da odbace ideju EU o razgovoru crkava
Portal AnalitikaIzvor

Srpska lista je jedina politička organizacija u Crnoj Gori u čijim su redovima većina funkcionera, članova i birača – evroskeptici. Iz tog razloga skrećemo pažnju da parlamentarna evrounijatska opozicija i evrofanatizovani režim zarad ličnog interesa, pomažu svima koji planiraju da, po briselskom političkom diktatu ,,umreže'' Srpsku crkvu i pseudoreligioznu organizaciju tzv. CPC. Kao pravoslavni Srbi i antiekumenisti, tražimo da Srpska crkva direktno, trajno i bez rezerve odbaci ponižavajući predlog iz Brisela i raniji sličan sramni predlog Svetozara Marovića i precizno se distancira od prećutnog odobravanja vlasti i opozicije koje podržavaju svačije uplitanje u crkvena pitanja sa ambicijom da ponovo grade ,,nedjeljiv'' crnogorsko-srpsko-jugoslovenski ,,pravoslavni'' narod sa ekonomskom dominacijom stopostotnih Crnogoraca. Takođe, smatramo štetnim svako definisanje Srpske pravoslavne crkve kao isključivo Pravoslavne, bez nacionalne odrednice, od koga god dolazilo, tvrdi se u saopštenju.

U Crnoj Gori nema ko da se miri, zato što se niko nije svađao, sem što Đukanovićevi, Krivokapićevi i Medojevićevi Crnogorci, nakon države i jezika, hoće da nam otmu i objekte SPC. Crnogorci su ostvarili svoje brojne interese, mi Srbi nijesmo. Oko Srpske crkve se nećemo igrati nikakve demokratije i pregovora, jer – tu se nešto pitaju i vjernici koji, uz crkvenu jerarhiju, čine organski dio SPC i koji su protiv bilo kakvog dijaloga sa otpadnicima od Crkve Hristove. U tom smislu, puna podrška načelnom stavu Cetinjske mitropolije SPC kojim je u pravom trenutku izražen negativan odnos o mogućnosti razgovora sa pseudoreligioznom organizacijom koju kontrolišu SDP i dio lidera Demokratskog fronta, zaključuje se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika