Abiznis

Gvozdenović razgovarao sa Martom Šulc

gvozdook
M
inistar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović razgovarao je danas sa potpredsjednicom austrijske Federalne privredne komore i zamjenicom predsjednika EUROCHAMBRES-a (udruženje evropskih komora i industrije) Martom Šulc, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Gvozdenović razgovarao sa Martom Šulc
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Gvozdenović je upoznao sagovornicu sa brojnim projektima koji se realizuju u našoj zemlji, posebno iz oblasti turizma, i ukazao joj na ozbiljan prostor za investicione aktivnosti u budućem periodu, pogotovo na sjeveru Crne Gore. Zadovoljan je podatkom da je Austrija u zadnjih 10 godina u realizaciju projekata u različitim sektorima u našoj zemlji investirala blizu 400 miliona eura i ocijenio da se saradnja može dodatno unaprijediti.

Izrazio je očekivanja da će nakon ove posjete potpredsjednice Šulc i budućom intezivnijom saradnjom sa austrijskom Privrednom komorom broj austrijskih turista u našoj destinaciji porasti.

Ministar je g-đu Šulc posebno upoznao sa Master planom razvoja Bjelasice i Komova i ukazao na značaj iskustva, znanja, konekcija i postignutih rezultata austrijske Federalne privredne komore u realizovanju sličnih projekata u njihovoj zemlji, a koji bi znatno doprinjeli razvoju sjeverne regije Crne Gore.

Potpredsjednica austrijske Federalne privredne komore i zamjenica predsjednika EUROCHAMBRES-a Marta Šulc istakla je izuzetnu prirodnu ljepotu Crne Gore i ocijenila da u budućem periodu dvije strane moraju zajedno više raditi na promociji prirodnih ljepota i ponude austrijskim turistima, jer to predstavlja odličnu pretpostavku za dalji razvoj.

Naglasila je da će delagacija Privredne komore, predvođena stručnjacima za razvoj ponovo posjetiti Crnu Goru u junu mjesecu ove godine i detaljno sagledati mogućnosti za investiranje, prvenstveno na sjeveru ali i u ostalim regijama Crne Gore.

Šulc je istakla da su najpoznatije austrijske kompanije, koje posluju u Crnoj Gori, izrazili namjere da povećaju svoja ulaganja u oblastima građevinarstva, vodoprivrede, turizma itd.

 

 

Portal Analitika