Zabava

Sedam brzih koraka da izgledate besprekorno

22sminkaok
N
ije vam potreban šminker. Pratite vodič od sedam koraka kako da nanesete šminku koja izgleda odlično na svakom licu, svaki dan. Ženama koje su učestvovale u testu trebalo je u prosjeku četiri minuta i 38 sekundi da se našminkaju!

Sedam brzih koraka da izgledate besprekorno
Portal AnalitikaIzvor


1. Sakrijte podočnjake

Nanesite hidrantnu kremu. Zatim nanesite kremasti korektor u istoj boji kao vaša koža (nikako svjetliji) u trakicama ispod očiju, pa ga razmažite prstom samo onde gdje je potrebno, po tamnijim djelovima kože.



2. Podloga

Za brže nanošenje podloge koristite puder u stiku. Nacrtajte s njim debele linije iznad obrva na čelu, niz jagodice i sa strana nosa, i zatim prstima razmažite po koži.



3. Zarumenite se!

Nanesite malo kremastog rumenila na jagodice, pa ga razmažite ka slepoočnicama, za suptilan, a zdrav izgled. Ako pretjerate sa rumenilom, dodajte malo tečnog pudera, nemojte da ga brišete.



4. Nanesite svjetlucavu sjenku

Kažiprstom nanesite svjetlucavu sjenku da bi vam pogled djelovao bistrije. Izaberite srebrnkaste nijanse ako imate svjetlu kožu, a nijansu šampanjca ako imate srednji do taman ten. Stavite malo sjenke i kod unutrašnjih uglova oka.



5. Istaknite oči

Da bi pogled dobio na dubini, povucite liniju po prevoju gornjeg kapka bronzanom ili zlatnom sjenkom, pa razmažite niz kapak ka oku. Ne treba da bude oštrih linija, sve treba da izgleda izmiješano.



6. Stavite malo olovke za obrve

Samo malo pojačajte obrve olovkom u istoj boji ako je potrebno, i nanesite dva sloja maskare.



7. Sočne usne

Napućite usta i nanesite ruž u boji jagode na sredinu usana, pa ga prstom razmažite po cijelim usnama, tapkajući ga da duže traje. Za veče dodajte i sjaj za usne.

tekst i foto: B92

Portal Analitika