Abiznis

Regulatori odobrili spajanje T-Mobajla i MetroPCS

2203tmobajlok
A
merički regulatori odobrili su dogovoreno spajanje mobilnog operatera T-Mobajl USA sa manjom telekomunikacijskom kompanijom MetroPCS, objavile su juče obje kompanije. Sporazum još moraju da odobre dioničari MetroPCS-a, čije je glasanje zakazano za 12. april. Neimenovani fond menadžer s gotovo 10 posto udjela u MetroPCS-u najavio je da će glasati protiv spajanja.

Regulatori odobrili spajanje T-Mobajla i MetroPCS
Portal AnalitikaIzvor

T-Mobajl, pod kontrolom njemačkog giganta Dojče Telekoma, objavio je da je ove sedmice plan spajanja odobrio američki odbor za inostrana ulaganja, koji ocjenjuje sigurnosne aspekte najavljenih akvizicija.

T-Mobajl USA predstavio je prošle godine plan o spajanj u nastojanju da postane konkurentniji na brzorastućem američkom tržištu. Dojče Telekom imaće 74 posto udjela u novoj kompaniji.

Hedž fond Paulson & Co Inc, koji ima 9,9-postotni udio u MetroPCS-u, najavio je prošlog mjeseca da će glasati protiv predloženog spajanja jer smatraju da nova kompanija neće biti konkurentna na američkom bežičnom tržištu zbog prevelikog duga i pratećih visokih kamata.

Portal Analitika