Politika

BOJOVIĆ: Neću izaći na predsjedničke izbore, građani da prekriže svoj listić

okbojovic1
D
oskorašnji nezavisni predsjednički kandidat Rade Bojović kazao je, na današnjoj konferenciji za medije, da neće izaći na predstojeće predsjedničke izbore i pozvao građane kojima nijedan kandidat nije po volji da  “prekriže svoj glasački listić”. Bojović, koji je, kako je saopšteno, prikupio ukupno 2024 potpisa za svoju kandidaturu, zahvalio se svima koji su ga podržali.

BOJOVIĆ: Neću izaći na predsjedničke izbore, građani da prekriže svoj listić
Portal AnalitikaIzvor

- Pošto ne želim da biram između loših rješenja, ja neću izaći na predsjedničke izbore. Takođe pozivam sve građane koji budu odlučili da izađu na predsjedničke izbore, a nijedan im kandidat nije po volji, da prekriže svoj glasački listić. To bi bila važna poruka političarima – da ne mogu činiti sve što su naumili – rekao je Bojović na današnjoj konferenciji za medije posvećenoj osvrtu na prikupljanje potpisa za njegovu predsjedničku kandidaturu.

On je naglasio da je kampanja predsjedničkih kandidata Vujanovića i Lekića primjer, „neuvjerljive, opanjkavajuće i malokrvne predsjedničke kampanje“.

- Njima preostaje samo da pričaju o ličnoj prošlosti gdje je sve što kažu jedan o drugom uglavnom tačno – kazao je Bojović.

Predsjendik Izvršnog odbora Pravedne Crne Gore se zahvalio svim građanim koji su ga svojim potpisom podržali istakao da su se time „direktno suprotstavili partijskom i policijskom izbornom sistemu“.

- Ova kamapanja je potvrdila da nezavisni kandidat, pod ovakvim zakonskim uslovima i u ovakvoj državi, osim ako nije milioner nema šanse da se kandiduje u završnicu predsjedničkih izbora. Sve stranke su ćuteći branile jedan antievropski zakon i samo još jednom pokazale da su im partijski i lični interesi preči od slobodne konkurencije i građanske demokratije – poručio je Bojović.

On je kazao da je „prvi gubitnik“ ovih predsjedničkih izbora, ali je istakao da je ovaj neuspijeh vrijedan uloženog truda.

- Ipak je crnogorska javnost imala priliku da čuje moje zalaganje za  treći, državotvroni i prevedni, politički put, još jednom se uvjeri u postojanje partijske, a ne građanske države i čuje kritiku otuđene političke klase – rekao je Bojović.

Odgovarajući na pitanje novinara da li planira da politički klub Pravedne Crne Gore registruje kao političku stranku, Bojovć je naglasio da je „Pravedna politički klub i da nemaju namjeru da formiraju partiju“.

- Ubjeđen sam da ovdje ima smisla formirati partiju kad ovo društvo bude oslobođeno partitokratskog pritiska i kad stvarno budemo mogloi govoriti o demokratskoj političkoj utakmici. Do tada svaka nova politička partija gubi smisao. Ljudi su u Crnoj Gori navikli da budu dio kolona, Pravedna to neće biti – poručio je doskorašnji predsjednički kandidat.

Portal Analitika