Društvo

Porto Montenegro, Telekom i Telenor se pridružuju akciji „Sat za planetu“

2203earth
K
omanije Adriatic Marinas – Porto Montenegro, Telekom i Telenor uključiće se ove godine u globalnu kampanju "Sat za planetu", pa će i oni sjutra u 20:30 na jedan sat isljučiti svijetla.

Porto Montenegro, Telekom i Telenor se pridružuju akciji „Sat za planetu“
Portal AnalitikaIzvor

- Porto Montenegro će na sat vremena isključiti uličnu rasvjetu u naselju, i značajno redukovati potrošnju električne energije u marini i rezidencijalnim kompleksima – rečeno je iz tivatske kompanije.

Takođe se precizira kako će ovom akcjiom Porto Montenegra, ali i drugih kompanija i pojedinaca u Tivtu, taj grad biti među više od 7.000 destinacija širom svijeta koji simboličnim gašenjem svjetla na sat vremena, podržavaju ovu kampanju.

- Telekom će i ove godine podržati inicijativu, gašenjem svijetla u poslovnim objektima u Podgorici, Beranama, Plavu, Bijelom Polju, Nikšiću, Cetinju, Kotoru, Herceg Novom i Baru. Kompanija takođe poziva i sve korisnike, kao i zaposlene, da se pridruže od kuće, i simboličnim gašenjem svijetla 23. marta budu dio zajedničke globalne inicijative sa ciljem da se obezbijedi održiva budućnost sredine u kojoj živimo – ističu iz Telekoma.

I Telenor će podržati globalnu akciju "Sat za planetu".

- Događaju će se pridružiti i Telenor, isključivanjem rasvjete u upravnoj zgradi u Podgorici, kao i u svih 13 poslovnica širom Crne Gore. Takođe, akciji su pozvani da se pridruže i zaposleni u kompaniji, kao i korisnici, gašenjem svjetala u svojim domovima - najavljuju iz Telenora.

Međunarodna akcija „Sat za planetu“ (Earth Hour) je međunarodna inicijativa nastala 2007. godine u Sidneju. Njen cilj je da se pošalje poruka o racionalnijoj potrošnji električne energije i smanjivanju i sprječavanju štetnih posljedica nastalih zbog klimatskih promjena. U ovoj međunarodnoj akciji već godinama učestvuju brojne svjetske metropole, u kojima se simbolično, na sat vremena, gase svjetla na značajnim turističkim objektima, poput Koloseuma u Rimu, mosta Golden Gejt u San Francisku ili Opere u Sidneju.

Na globalnom nivou „Sat za planetu“ organizuje Svjetski fond za prirodu (WWF), a u Crnoj Gori NVO Green Home i Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Portal Analitika