Region

VUČIĆ: Srbiji je ostalo 11 dana pakla

2203vucic1
S
rbiju očekuje jedanaest teških dana. Postoje stvari koje Beograd ne može da prihvati, ali i stvari koje ne smije da odbije, rekao je ministrima prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, javlja RTS.

VUČIĆ: Srbiji je ostalo 11 dana pakla
Portal AnalitikaIzvor

Vučić je to rekao objašnjavajući tok pregovora sa Prištinom, i dodao da Srbiju očekuje jedanaest teških dana.

- Ostalo nam je jedanaest dana pakla, i za Vladu i za Srbiju, ali postoje stvari koje ne možemo da prihvatimo, ali i stvari koje ne smijemo da odbijemo - rekao je Vučić ministrima na jučerašnjoj sjednici Vlade, saznaje srpski Javni servis.

Prvi potpredsjednik je još ocijenio da se Vlada na unutrašnjem planu "suočava sa licemjerima" koji je napadaju bez obzira na to šta uradi, ali i da se "na to ne treba obazirati, kao ni na stavove opozicije, već na naš narod". Vučić, koji je predsjedavao sjednicom jer je premijer Ivica Dačić u Njujorku, ocijenio je da niko osim srpske strane nije pokazao spremnost za bilo kakav ustupak, prenosi Tanjug.

- Vi, svi članovi Vlade, znate da jesmo i koliko jesmo posvećeni dobijanju datuma i evropskim integracijama. Pročitaću vam dio prijedloga koji smo dobili i jedino što mogu da vam kažem je da, nažalost, niko osim nas nije pokazao spremnost da napravi bilo kakav ustupak ili kompromis. To nama nije pružilo apsolutno nikakvu šansu da ponuđeno i prihvatimo - rekao je Vučić ministrima.

On je naglasio da Srbija ne odustaje od evropskog puta, izrazivši nadu da će dogovor sa Prištinom biti postignut, ali je i ukazao da "pred narod ne mogu da izađu praznih ruku".

- Niko od nas se u politici nije rodio, a ja lično, u njoj svakako neću ni umrijeti. Ne moram ovim poslom ni da se bavim, ali želim da znate da nam nisu dali ni jedan posto šanse da papir prihvatimo - zaključio je prvi potpredsjednik Vlade Srbije.

Ministri su, kako saznaje RTS, bili saglasni sa ovakvim ocjenama prvog potpredsjednika Vlade Srbije. U saopštenju koje je izdato poslije sjednice navodi se da je Vlada ocenila da dijalog Beograda i Prištine mora da se nastavi u konstruktivnoj atmosferi i bez pritisaka, kako bi se pronašla rješenja koja će osigurati opstanak i siguran život Srba na Kosovui i otvoriti evropske perspektive za Srbiju. Ocijenjeno je i da se samo pravednim rješenjem problema na Kosovu može obezbijediti trajna stabilnost u čitavom regionu. Takođe je zaključeno i da je interes Vlade Srbije da se postigne rješenje koje će osigurati dostojanstven život i prosperitet za sve građane, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

RTS iz izvora u Briselu saznaje da je sastanak Ivice Dačića, Hašima Tačija i Ketrin Ešton trajao 13 i po sati i da je sve vrijeme bila otvorena specijalna linija sa Beogradom između Dačića i Vučića.

Foto: kurir-info.rs

Portal Analitika