Društvo

Mještani Ubala ponovo blokirali deponiju

2103-smece
T
ridesetak mještana sela Ubli, kod Herceg Novog, danas su ponovo blokirali put, odnosno istovarnu rampu za gradsku deponiju zbog, kako ističu, konstantnog ignorisanja njihovih zahtjeva i neispunjavanja ranijih dogovora sa lokalnim vlastima – prenosi portal RTCG.

Mještani Ubala ponovo blokirali deponiju
Portal AnalitikaIzvor

Član Savjeta MZ Dragan Vuković kazao je da se osjećaju kao da nisu građani ove države. Prema njegovim riječima mještani su bili prinuđeni na ovu akciju s obzirom da je Opština od četrnaest zahtjeva obećanih u junu prošle godine realizovala samo dva.

- Konkretno, uplatili su MZ 10.500 eura i podigli 105 metara zaštitne ograde na seoskom putu, kazao je Vuković.

Komunalna policija Herceg Novog i pravni zastupnik, kako prenosi RTCG,  pokrenuli su sudski postupak i traže mjere zaštite kako bi Javnom preduzeću Čistoća bio omogućen nesmetan odvoz otpada na gradsku deponiju Tisova greda na Ublima, kako je i predviđeno opštinskim odlukama.

Ovo je zaključak sa vanrednog sastanka u komunalnoj policiji, nakon što su mještani Ubala blokirali deponiju, nezadovoljni odnosom lokalne samouprave prema njima.

- Ovim postupkom mještani Ubala ugrozili su ovlašćenja JP Čistoća, narušili javni interes grada, kao i higijensko epidemiološku situaciju u Herceg Novom, jer se, usljed nemogućnosti da odvoze otpad na deponiju, smeće gomila na javnim površinama, kazao je načelnik komunalne policije Zoran Bijelić.

Portal Analitika