Fudbal

Brnović odredio jedanaestoricu: Uradićemo sve za tri boda!

BrnaJovetaPres
M
eč od velikog značaja za crnogorske fudbalere. Pobjeda donosi mnogo – učvrstili bi se na prvoj poziciji, dobili krila za sam finiš kvalifikacija i ušli rasterećeno u borbu za Brazil. Naredni rival ne smije se potcijeniti, ali svakako da je Crna Gora znatno kvalitetnija od Moldavije. Domaćin je već iznenadio Ukrajinu, zato u petak veče samo maksimalno angažovano i borbeno možemo doći do tri velika boda.

Brnović odredio jedanaestoricu: Uradićemo sve za tri boda!
Portal AnalitikaIzvor

''Fudbal je čudna igra. Možemo da stvorimo dosta prilika, a da oni iz jedne, iz neke naše greške ili gluposti postignu gol. Ali, mislim da do toga neće doći, jer znamo odakle nam prijeti opasnost. Imaju dva igrača na koja moramo da obratimo pažnju, ali ja uvijek govorim da sve zavisi od nas. Ako budemo pravi, a nema razloga da ne budemo, onda neće biti probema. Ponavljam, bitno je da stvaramo šanse. Ako promašimo četiri ili pet, stvorićemo i šestu i iz nje ćemo postići gol. Najbitnije je da ne gubimo vjeru u sebe. Mislim da nećemo, jer imamo kvalitet, i samo je bitno da stvaramo šanse'', kazao je selektor Branko Brnović na konferenciji uoči posljednjeg treninga na stadionu Zimbru u Kišinjevu.

MolCG1
Selektor Brnović zna kojih će 11 istrčati na teren, ali...

''Bilo mi je lako da sastavim ekipu, poslije milon kombinacija u novinama. Igraće Mladen Božović, Pavićević, Savić, Baša, Vlado Božović, Peković, Zverotić, Volkov, Vučinić, Jovetić i znak pitanja. Znam ko će biti, ali neka ostane to tajna do sjutra. Naravno, biće to napadač'', kazao je kroz osmijeh Brnović.

''Ne očekujem da će oni igrati zatvoreno i da će se braniti. Ali, bilo koju taktiku da postave, mi ćemo uraditi sve da dođemo do tri boda. Jedno je jasno, da neće biti lako. Protiv Ukrajine su pokazali da imaju kvalitet, dobro su odigrali protiv Poljske. Te bodove koje su unaprijed već svi upisali, moraćemo dobro da se potrudimo da ih uzmemo.''

MolCG2
Na kraju selektor je upitan da prokomentariše drugi duel grupe između Poljske i Ukrajine.

''Kad osvojimo tri boda po koja smo došli, a nadam se da ćemo se svi zadovoljni vratiti za Crnu Goru, onda ću vam reći šta sam očekivao. Ali, to nas trenutno ne interesuje. Treba samo da gledamo sebe, i ako uzmemo tri boda onda smo napravili veliki posao.''

Meč u Kišinjevu igra se od 20 sati i 30 minuta po crnogorskom vremenu. Meč će suditi Italijan Orsato, a očekuje se oko 200 navijača ''hrabrih sokolova''.

Portal Analitika