Društvo

Stručna sluzba SSCG: Novi slučaj mobinga Masoničića

senka-rastoder01
S
indikat zaposlenih u Stručnoj službi Saveza sindikata Crne Gore (SSCG), u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, naveo je da je ugroženo zdravstveno stanje njihovg kolege Ratomira Stamatovića novi primjer mobinga generalnog sekretara SSCG, Zorana Masoničića.

Stručna sluzba SSCG: Novi slučaj mobinga Masoničića
Portal AnalitikaIzvor

 

U saopštenju se navodi da je Ratomiru Stamatoviću pozlilo na radnom mjestu nakon čega je prebačen u Klinički centar, gdje je smješten na koronarnom odjeljenju i gdje su u toku ispitivanje njegovog zdravstvenog stanja. Predsjednica Sindikata zaposlenih u Stručnoj službi SSCG, Senka Rastoder navodi da je njenom kolegi pozlilo zbog „stresa koji mu je priredio Zoran Masoničić.

- Masoničić je naredio Pravnoj službi da Stamatoviću pripreme otkaz uz zvanično obrazloženje da mu to radno mjesto više nije potrebno. Svim zaposlenima u Stručnoj službi SSCG jasno je da je pravi razlog otkaza Stamatoviću to što nije okrenuo leđa kolegama i sarađivao je sa sindikalnom organizacijom, a posebno zato što je kolegama juče obezbijedio salu za održavanje uredno najavljene konferencije za novinare, što je u suštini posao ljudi koji tamo rade – navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dalje navodi da je ovo treći član Sindikalne organizacije SSCG koji zbog stresova na radnom mjestu i mobinga Zorana Masoničića završava u Kliničkom centru sa ozbiljnim zdravstvenim posljedicama.

Rastoder je saopštila da će predsjednik Sindikata finansijskih organizacija Krsto Pejović braniti Stamatovića na sudu jer smatra da je Masoničićev potez pravno neosnovan.

- Sindikalna organizacija uvjerena je da je represija i osveta osnovni motiv otkaza Stamatoviću i poziva sindikalnu javnost, a posebno predsjednika Skupštine SSCG Danila Popovića i organe Saveza da učine sve kako bi se zaustavilo ovakvo ponašanje generalnog sekretara, koje ima pogubne posljedice po zdravlje i život ljudi, a i SSCG – zaključak je saopštenja.

Foto: barinfo.me

 

Portal Analitika