Društvo

MIT: Računari za učenike sjevernih opština

MIT
R
ačunari iz donacije NR Kine koje je Vlada Crne Gore opredijelila za učenike 11 opština na sjeveru Crne Gore biće uručeni u sjutra učenicima iz opština Plužine, Šavnik, Žabljak i Pljevlja.

MIT: Računari za učenike sjevernih opština
Portal AnalitikaIzvor

- Centralni događaj održaće se u Pljevljima, u Gimnaziji „Tanasije Pejatović“, sa početkom u 14.00 sati, u prisustvu  učenika pljevaljskih škola kojima su dodijeljeni računari. 123 učenika osnovnih i srednjih škola koji su na prijedlog nastavničkih vijeća škola korisnici donacije, preuzeće svoje računare – saopšteno je iz Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije (MIT).

Prije dodjele u Pljevljima računari će biti isporučeni školama u Plužinama, Šavniku i Žabljaku i Centrima za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik za djecu školskog uzrasta bez roditeljskog staranja.

- Uručenju će u ime Kabineta potpredsjednika Vlade prof. dr Vujice Lazovića prisustvovati savjetnik potpredsjednika Snežana Šljukić, a u ime Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, pomoćnik ministra Adis Balota – stoji u saopštenju MIT-a.

Portal Analitika