Svijet

Srušila se dva helikoptera u Berlinu

2103-berlin
D
va policijska helikoptera su se srušila u blizini Olimpijskog stadiona u Berlinu tokom policijske vježbe, najmanje jedna osoba je poginula – prenosi portal B92.

Srušila se dva helikoptera u Berlinu
Portal AnalitikaIzvor

Kako piše njemački „Bild“, najmanje četiri osobe su povrijeđene u incidentu, dok je uzrok nesreće najverovatnije loši vremenski uslovi i sniježna oluja.

- Na fotografijama s mjesta događaja vidi se kako jedna od letjelica leži po strani na snijegu, dok iz druge, koja je u nešto boljem stanju, izlazi nekoliko ljudi s kacigama i uniformama – stoji na portalu B92.net.

Vježbu u akciji borbe protiv huliganizma na stadionima izvodilo je oko 400 berlinskih policajaca. Nezvanično, dvije letjelice su se sudarile u vazduhu i zatim pale na zemlju oko 10 i 30 sati, a poginuo je jedan od pilota.

- Zvaničnici su potvrdili da je došlo do incidenta, ali nisu željeli da govore o broju žrtava i povrijeđenih i poručili su da su spasilačke ekipe na mjestu događaja. U Berlinu je jutros bilo veoma oblačno, padao je snijeg i duvao je jak vjetar – prenosi B92.net.

Foto: b92.net

Portal Analitika