Politika

LPS: Ubice Pukanića i Jovanovića su montirale duvansku aferu

2103LiberalnipokretSrbijeok
L
iberalni pokret Srbije osnivača Nikole Samardžića upozorava javnost u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji da su iste interesne grupe koje su vodile „Duvansku aferu“ odgovorne za ubistva novinara Ive Pukanića i Duška Jovanovića.

LPS: Ubice Pukanića i Jovanovića su montirale duvansku aferu
Portal AnalitikaIzvor

“Ubistva novinara bila su namijenjena osporavanju legitimiteta demokratskih vlada u Srbiji i Crnoj Gori. Ubistvom Pukanića takođe je trebalo sakriti uticaj te vojno-mafijaške politike na hrvatske političare, intelektualce i medije”, navedeno je u saopštenju, dostavljenom Portalu Analitika.

LPS podsjeća da su “crnogorski balvan političari i instant Srbi Andrija Mandić i Predrag Popović, da ne zaboravimo Amfilohija Radovića ili Novaka Đokovića, učestvovali na mitingu “Kosovo je Srbija” 21. februara 2008. u režiranom spektaklu Vojislava Koštunice, Dragana Jočića i Aleksandra Nikitovića, čiji je klimaks bio paljenje ambasada SAD i Hrvatske, praćeno pljačkom i uništavanjem centra Beograda”.

“Podsećamo i da je Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, na početku ponovljenog suđenja za ubistvo Pukanića izjavio da su beogradski zvaničnici tražili od njega da optuži Mila Đukanovića, Stanka Subotića i Brana Mićunovića, kao i da je svjedočio kako ga je Dragoljub Mićunović, poznatiji kao kurir Dobrice Ćosića, reketirao i ucjenjivao da lažno svedoči.

“Ista kriminalna grupa danas tereti Slobodana Miloševića za ubistvo Zorana Đinđića, samo da bi se oprali Koštunica, Tadić i njihovi saradnici u Demokratskoj stranci i njenim otpadnim vodama.

-LPS je zahvalan premijeru Crne Gore Milu Đukanoviću na raskrinkavanju jedne opasne regionalne bande, koja pokušava da obnovi uticaj bivše JNA, KOS-a i njihovih klanova na području bivše Jugoslavije. Dio crnogororske opozicije, ponikao u takvom miljeu, bahato i besprizorno se predstavlja kao srpski ili demokratski, a zapravo su eksponenti udbaško-kosovskih klanova i dalje prisutnih u crnogorskoj, srpskoj i hrvatskoj politici, medijima i intelektualnoj javnosti.  Njihov kandidat Miodrag Lekić je samo jedno od sredstava za njihovu jednokratnu upotrebu, kakvi su nažalost bili likvidirani novinari- zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika