Društvo

Održana sjednica Odbora za proslavu Njegoševog jubileja

20njegosok
D
ruga sjednica Koordinacionog odbora za organizaciju proslave „200 godina od rođenja Petra II Petrovića Njegoša“, kojom je predsjedavao predsjednik Vlade Milo Đukanović, održana je danas u Podgorici. Za utvrđivanje konačnog Nacionalnog programa proslave određen je radni tim koji čine članovi Koordinacionog odbora.

Održana sjednica Odbora za proslavu Njegoševog jubileja
Portal AnalitikaIzvor


Cilj sjednice bio je da se svi članovi odbora upoznaju sa dostavljenim prijedlozima projekata, te daju svoje komentare i sugestije. Prijedloge projekata dostavile su sve relevantne institucije, i to institucije u nadležnosti Ministarstva kulture, Ministarstva prosvjete, Ministarstva nauke, ali i Crnogorska akademija nauka i umjetnosti, Fondacija Petrović Njegoš, Matica crnogorska, Prijestonica Cetinje i lokalne samouprave, navodi se u saopštenju Ministarstva nauke dostavljenom

Portalu Analitika

.



Koordinacioni odbor zasijedao je u sastavu: Predsjednik Koordinacionog odbora:

Milo Đukanović

, Predsjednik Vlade Crne Gore i članovi Koordinacionog odbora: prof.

Branislav Mićunović

, ministar kulture, prof. dr

Sanja Vlahović,

ministar nauke,

Slavoljub Stijepović

, ministar prosvjete, akad.

Pavle Pejović

, profesor na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju,akad.

Radosav Rotković

, istoričar i pisac, prof. dr

Nataša Đurović

, prorektor Univerziteta Crne Gore, akad.

Đorđe Borozan

, naučnik, i dr

Adnan Čirgić

, direktor Instituta za crnogorski jezik i književnost. Sastanku su prisustvovali i

Milan Roćen

, glavni politički savjetnik Predsjednika Vlade, kao i

Živko Andrijašević

, savjetnik predsjednika Vlade za nacionalnu politiku, koji će na prijedlog predsjednika Đukanovića biti integrisani u sastav Koordinacionog odbora.



Za utvrđivanje konačnog Nacionalnog programa za proslavu jubileja „200 godina od rođenja Petra II Petrovića Njegoša“ zadužen je najuži Radni tim, iz sastava Koordinacionog odbora, čiji zadatak je da u najkraćem mogućem roku, na osnovu kriterijuma utvrđenih na današnjoj sjednici, Koordinacionom odboru predložiti Nacionalni program., Program će biti razmatran na narednoj, trećoj po redu sjednici Koordinacionog odbora, nakon čega se očekuje i predstavljanje programa javnosti.

 

foto: vesti-online.com

Portal Analitika