Društvo

Udruženje pravnika: Nagrada će nositi ime Mijata Šukovića

20mijat_sukovicok
N
agrada Udruženja pravnika Crne Gore nosiće ime Mijata Šukovića, a biće dodjeljivana povodom godišnjice časopisa Pravni zbornik, saopšteno je na omažu posvećenom tom akademiku. Vršilac dužnosti dekana Pravnog fakulteta Dragan Radonjić rekao je da će Šuković trajati djelima i sjećanjem mnogih koji su imali čast i privilegiju da sa njim sarađuju.

Udruženje pravnika: Nagrada će nositi ime Mijata Šukovića
Portal AnalitikaIzvor


"Sjećamo će se Šukovića kao pravnika, naučnika i političara. Pravni fakultet će ga pamtiti kao svog osnivača i uglednog profesora koji je ostavio traga na brojne generacije studenata", kazao je on, javlja Mina.Predsjednik Udruženja pravnika

Mladen Vukčević

kazao je da će generacije studenata pamtiti profesora kao uvaženog kolegu, odanog svetinji prosvjetnog poziva."Pamtiće ga i kao kreatora pravnih akata koji su bili okosnica crnogorske pravne istorije. Niko o tako cjelovito nije tumačio ustavnu normu utvrđujući njenu suštinu i smisao", rekao je on.Omaž “Sjećanje na Mijata Šukovića” organizovali su Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore i Udruženje pravnika.Šuković je preminuo 11. novembra 2011. godine.Bio je univerzitetski profesor, naučnik, ustavopisac i hroničar ustavnosti Crne Gore.Šuković je bio redovni član Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, dobitnik brojnih priznanja, među kojima i Trinaestojulske nagrade.

 

foto: Montenegrina.net

Portal Analitika