Društvo

Konjević: Ako rezultata ne bude promjena će ponovo biti

20konjevicok
M
inistar unutrašnjih poslova Raško Konjević saglasan je sa premijerom Milom Đukanovićem da stanje u bezbjednosnom sektoru nije zadovoljavajuće. Kao odgovorne vidi i policiju i Tužilaštvo, a smatra da će dobrih rezultata biti kada bude i konkretnih optužnica. Kadrovske promjene u tom sektoru Konjević najavljuje već narednih dana, javlja Radio Antena M.
Konjević: Ako rezultata ne bude promjena će ponovo biti
Portal AnalitikaIzvor


Konjević Kaže da će vidljivih rezultata u toj oblasti biti kada policija i Tužilaštvo budu imali konkretne opužnice za konkretna krivična djela.



„I po mogućnosti otvorene finansijske istrage koje će u adekvatnoj sudskoj proceduri da dovedu do pozitivnog presuđenja sa jedne strane i oduzimanja imovine lica koja su do nje došli kroz neka djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije.”



Ministar ne bi polemisao ko je odgovorniji za nedovoljno dobre rezultate – Tužilaštvo ili policija. Smatra da su bolji učinci u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala zajednički zadatak dvije institucije:



„Ta dva organa, dakle Ministartvo unutrašnjih poslova odnosno Uprava policije i Tužilaštvo su odgovorni da imaju rezultate koje će doći pred sud. Nakon toga, to je u nadležnosti suda.”



No, za dobre rezultate neophodne su i kadrovske promjene u bezbjednosnom sektoru koje se mogu očekivati već narednih dana, kaže Konjević.



„ Svjestan sam da vrijeme polako teče, teče i u mom mandatu i mandatu v.d direktora Uprave policije. Ono što je moj i njegov dogovor da sve promjene koje budu u tom segmentu, budu sa jasnom naznakom. Da svi oni koji dobiju povjerenje, povjerenje dobijaju da bi dali rezultate. Ukoliko tih rezultata nema, promjena će ponovo biti.”



Novinare je zanimalo i zašto je Posebna jedinica policije povučena iz Bara. Ministar Konjević objašnjava da ubuduće neće svakodnevno boraviti u tom gradu, ali to ne znači da će izostati njena pomoć.



„Neće u narednom periodu izostati djelovanje ni posebne ni drugih jedinica ne samo u Baru nego i u drugim gradovima, ali smo procijenili da ona svakodnevno ne treba da boravi u tom gradu, nego da na osnovu operativnih saznanja i rada Područne jedinice u Baru uvijek pritekne u pomoć kada se to procijeni.”



Konjević je negirao medijske navode o nelegalnosti izbora Slavka Stojanovića na funkciju v.d direktora Uprave policije.

Portal Analitika