Politika

ĐUKANOVIĆ: Kovertirane ostavke aktuelne svakog dana

okmilo2003
P
redsjednik Vlade Milo Đukanović rekao je danas, u okviru premijerskog sata u Skupštini Crne Gore, da su ostavke koje su kovertirali državni službenici „svakog dana aktuelne“. Premijer je odgovarajući na pitanje šefa poslaničkog kluba SNP-a Srđana Milića što je bilo sa ostavkama koje su zaposleni u državnim službama kovertirali, istakao da su pred njim još tri ipo godine rada na mjestu premijera u kojima će biti „ptreispitivan kvalitet rada svakog pojedinca“.

ĐUKANOVIĆ: Kovertirane ostavke aktuelne svakog dana
Portal AnalitikaIzvor

- Što se tiče ostavki državnih službenika predamnom su tri ipo godine mandata na mjestu predsjednika Vlade i već sam rekao da su ostavke svakog dana aktuelne. Predamnom je svakodnevno preispiivanje kvaliteta rade svakog pojedinca u administraciji sa ambicijom da obezbjedimo administraciju koja će biti lojalna interesima Crna Gore, profesionalna, posvećena i dovoljno moralna da se suoči sa svim izazovima sa kojima će se suočavati Crna Gora – rekao je Đukanović.

Premijer je napomenuo da nije razumio pitanje koje mu je Milić postavio „zašto se svađa sa pola Crna Gore“.

- Vjerovatno vam je ostalo u sjećanju neko naše svađanje iz nekog ranijeg perioda i to pitanje ste uzeli sa neke ranije rasprave u parlmentu – kazao je Đukanović. On je istakao da je privatizacija Vektra Boke „bila jedna od najuspješnijih privatizacija“.

Đukanović je, odgovoarajući na pitanje šefa poslaničkog kluba Pozitivne Mladena Bojanića o privatizacionim fondovima, rekao da „Crna Gora ima ozbiljan deficit znanja“.

Nema namjeru da podnese ostavku: Premijer je rekao da Crna Gora nije na ivici bankrotstva zbog Kombinata aluminijuma (KAP), i da „Vlada nema namjeru da podnosi ostavku, jer je kompetentno i odgovorno radila prethodnih 100 dana”.
On je, na konstataciju poslanika Socijalističke narodne partije (SNP), Srđana Milića da izvršna vlast ne rješava problem energetsko-metalurškog reprolanca u Crnoj Gori, naveo da je Vlada predložila način za obnovu tog kompleksa, za koji je spremna da preuzme odgovornost.
- Izvolite i kao parlament podržite taj predlog i mi ćemo preuzeti odgovornost za realizaciju. Ukoliko imate drugi koncept, nema problema. Preuzmite odgovornost i Vlada se neće gurati da nosi i taj dio odgovornosti, jer ima dovoljno svoje - rekao je Đukanović u Skupštini tokom premijerskog sata.
- Ali to je stvar svakodnevnog ocjenjivanja i spreman sam da se suočim sa ocjenom - kazao je Đukanović.
On tvrdi i da nije tačna konstatacija poslanika Demokratskog fronta, Andrije Mandića, da će KAP država preuzeti sa 300 miliona eura duga.
- KAP će se preuzeti bez dugova. Jedini dug, prema scenariju Vlade, biće ovaj koji bi KAP platio dosadašnjem vlasniku da izađe. Sve ostalo bi bilo konvertovano u akcije, a država bi preuzela oko 60 odsto akcija - kazao je Đukanović.
On je podsjetio da je nakon sastanka predstavnika Vlade i ruske En plus grupe 5. februara pripremljen predlog o preuzimanju vlasništva u KAP-u. Predlog je da država vrati vlasništvo u KAP-u, a da zauzvrat fabrika u petogodišnjem periodu izmiri dio duga VT banci (VTB) od 40 miliona eura.

Portal Analitika