Društvo

Udruženje Roditelji nastavlja sa uručivanjem donacija u nekoliko opština

2003roditelji
G
arderoba i obuća za djecu, prikupljena u humanitarnoj akciji Podijelimo, jer zajedno možemo više, biće uručena porodicama iz više crnogorskih opština do kraja sedmice, kao i Dječijem domu Mladost u Bijeloj kojem je opredijeljena garderoba za novorođenčad i bebe.

Udruženje Roditelji nastavlja sa uručivanjem donacija u nekoliko opština
Portal AnalitikaIzvor

Na ovaj način će biti završene sve aktivnosti koje su bile planirane u humanitarnoj akciji organizovanoj 9. marta u šoping centru Delta City, koji je sa Crvenim krstom Crne Gore bio partner udruženju Roditelji.

Na dan akcije je, samo u Podgorici, oko 200 građana i sedam kompanija i organizacija doniralo izuzetno veliku količinu korištene i očuvane garderobe i obuće za djecu.

Prikupljena pomoć je tada uručena dijelu od ukupno 75 porodica sa 220 djece koje su se prijavile udruženju Roditelji, a čije je prebivalište u Podgorici.

Osim u Podgorici, doniranje je bilo omogućeno i u ostalim opštinama, odnosno svakoj opštinskoj organizaciji Crvenog krsta, na dan akcije, 9. marta od 9 do 13 sati.

Crvenom krstu je uručena i sva garderoba koja je preostala nakon podjele u skladu sa spiskovima.

U prikupljanju i sortiranju garderobe i obuće članovima udruženja Roditelji pomogli su volonteri Volonterskog kluba Gumnazije „Slobodan Škerović“ i Fakulteta za državne i evropske studije.

Među kompanijama i organzacijama koje su se uključile u akciju Podijelimo, jer zajedno možemoviše su osiguravajuća kuća Uniqa, dnevni list Pobjeda, mikrokreditna institucija Alter Modus, kompanija Represent Communications, vrtić Mali Princ, Dječiji rekreacioni centar Having fun getting fitkao i politička partija Pozitivna Crna Gora.

Udruženje Roditelji je i prošle godine organizovalo ovu donatorsku akciju, u toku koje je prikupljena velika količina garderobe i igračaka od 130 građana i nekoliko kompanija, a koja je kasnije podijeljena pojedinim centrima za socijalni rad i organizacijama Crvenog krsta.

Portal Analitika