Politika

Koštunica: Monstruozne optužbe Đukanovića, koristi ubijene ljude da bi sačuvao vlast

2003kostunicaok
L
ider DSS i bivši predsjednik Savezne Republike Jugoslavije Vojislav Koštunica nazvao je „mračnim, monstruoznim i podmuklim“ optužbe crnogorskog premijera Mila Đukanovića da stoji iza ubistva glavnog i odgovornog urednika „Dana“ Duška Jovanovića.

Koštunica: Monstruozne optužbe Đukanovića, koristi ubijene ljude da bi sačuvao vlast
Portal AnalitikaIzvor

On je u intervjuu tom podgoričkom listu kazao da se godinama nije obazirao na optužbe na njegov račun koje su povremeno stizale od pojedinaca iz rukovodstva Crne Gore, „prije svega od Đukanovića“.

„Neistine i uvrede za kojima je posezao Đukanović bile su brojne, ali na njih nisam odgovarao smatrajući da je izlišan svaki odgovor na suviše očigledne i nepristojne ispade. Ovo moje reagovanje je više nego iznuđeno nerazumnim djelovanjem predsjednika Vlade Crne Gore. Želio sam da ostavim Đukanovića da i dalje priča šta god hoće da on nije prekoračio svaku granicu. Priznajem da sam pogrešno mislio da Đukanović ipak mora imati nešto u sebi od poznate crnogorske čestitosti i da mu ne može pasti na pamet takva vrsta podlosti da ubijene ljude koristi da bi tokom izbora sačuvao vlast - naveo je Koštunica, ističući da se sa Đukanovićem više puta sreo u periodu od ubistva Jovanovića do osamostaljenja Crne Gore.

- Prilikom tih brojnih susreta Đukanović nije nikada, makar u uvijenoj formi, imao hrabrosti da iznese svoje današnje izmišljotine. Vrijeđati ubijenog novinara lažno tvrdeći da sam bio njegov poslodavac posebna je vrsta bezobzirnosti. Vjerujem da u Crnoj Gori ne postoji običaj da se klevetaju ubijeni ljudi, a posebno ne oni za koje se ni danas ne zna ko ih je ubio. Meni su ruke čiste i savjest mirna, a javno pitam Đukanovića može li on to da kaže za sebe – rekao je Koštunica.

Koštunica je dodao da je srpskim vlastima poslao pismo povodom Đukanovićeve optužbe na njegov račun, uz konstataciju da do sada nije bilo slučaja da se zvaničnog mjesta jedne nezavisne države za najgore zločine optužuje političar koji je obavljao funkciju predsjednika SRJ.

Portal Analitika