Muzika

Morikone: Završio sam sa Tarantinom

2003morikoneok
Č
uveni kompozitor Enio Morikone, koji je sa rediteljem Kventinom Tarantinom radio muziku za nekoliko njegovih filmova, rekao je da nikada više ne želi da sarađuje sa njim, javlja Tanjug.

Morikone: Završio sam sa Tarantinom
Portal AnalitikaIzvor

Morikone (84) je postao poznat radeći muziku za film ''Dobar, loš, zao'' Serđa Leonea i pet puta je bio nominovan za Oskara. Ovaj kompozitor je radio muziku za poslednji Tarantinov film ''Đangova osveta'', kao i za njegove filmove ''Prokletnici'', ''Kill Bill" i "Kill Bill2".

Međutim, kako prenosi ''Holivud riporter'' italijanski maestro je otkrio da je njegova saradnja sa Tarantinom okončana, jer “reditelj ne zna da uklopi muziku u film na pravi način”.

''Ne bih volio ništa da radim sa njim. Zvao me je još od 'Prokletnika' da sarađujemo, ali ja sam mu rekao da ne mogu jer mi nije dao dovoljno vremena, tako da je on za svoj poslednji film iskoristio muziku koju sam ranije uradio'', ispričao je Morikone.

On je kritikovao Tarantinovu tehniku, rekavši da reditelj stavlja ''muziku u filmove bez ikakvog reda i smisla'', dodavši da ne može tako da se radi.

Kompozitor je, takođe, priznao da uopšte nije fan ''Đanga''.

''Iskreno, baš me briga za taj film. Ima previše krvi u njemu'', rekao je Morikone.

Film ''Đangova osveta'' je u februaru osvojio dva Oskara - za najbolju sporednu mušku ulogu (Kristof Valc) i najbolji originalni scenario (Tarantino).

foto: AP

Portal Analitika