Društvo

Lazović razgovarao sa delegacijom Microsofta

19laz
P
otpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije Vujica Lazović, primio je danas delegaciju Microsofta, koju je predvodio Takuya Hirano, generalni menadžer Microsoft-a za centralnu i istočnu Evropu.

Lazović razgovarao sa delegacijom Microsofta
Portal AnalitikaIzvor

Na sastanku je razgovarano o realizaciji postojećeg Ugovora o strateškom partnerstvu između Vlade Crne Gore i Microsoft-a i dogovoreni su dalji koraci o nastavku saradnje. 

Između ostalog razgovarano je i o realizaciji projekata koji će se fokusirati na unapređenju i razvoj eGovernment servisa, kao i bezbjednost države kada je u pitanju internet. 

Takođe, dogovoren je nastavak podrške obrazovnom sektoru u pogledu inovacija i transformacije obrazovnog sistema i podrške privatnom sektoru iz oblasti edukovanja i usavršavanja sručnjaka iz lokalnih IT kompanija za podršku i razvoj Microsoft proizvoda. 

Poseban akcenat stavljen i na mogućnost otvaranja inovativnih centara i tehnološkog parka Microsoft-a u Crnoj Gori, koji bi služili za razvoj i testiranje Microsoft servisa i proizvoda prije plasiranja na tržište, što bi posebno doprinijelo razvoju ekonomije i novog biznisa u Crnoj Gori. 

Nastavak razgovora planiran je na sjutrašnjem okruglom stolu o “Sajber bezbjednosti”, koji se održava u Podgorici.

Portal Analitika