Politika

GO Pozitivne: Podrška Lekiću, odbijena preporuka Savjeta o vanrednom kongresu

pajovicok1903
G
lavni odbor Pozitvne Crne Gore odlučio je na današnjoj sjednici da na predstojećim predsjedničkim izborima podrži nezavisnog predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića. Na sjendici je, takođe, odbijena preporuka članova savjeta Pozitivne Žarka Rakčevića, Blagoja Grahovca i Božanej Jelušić o zakazivanju vanrednog Kongresa  na kojem bi se raspravljalo o odgovornosti, odnosno, kako je precizirao predsjednik Pozitivne, o ostavkama čelnih ljudi stranke zbog, između ostalog, neuspjeha na loklnim izborima u Nikšiću.

GO Pozitivne: Podrška Lekiću, odbijena preporuka Savjeta o vanrednom kongresu
Portal AnalitikaIzvor

Pozitivna Crna Gora podržaće nezavisnog kandidata Miodraga Lekića na predstojećim predsjedničkim izborima, saopštio je na pauzi sjednice Glavnog odbora generalni sekretar Pozitivne Mladen Bojanić. On je istakao da funkcioneri stranke neće učestvovati u predizbornim aktivnostima Lekićevog štaba i da će se podrška ogledati u tome da “pozovu glasače Pozitivne da zaokruže Lekića”.


- U ime neophodnih političkih promejna u Crnoj Gori Pozitivna je danas na sjednici Glavnog odobra donijela odluku da kao opoziciona partija podrži opozicionog kandidata Miodraga Lekića na predstojećim predsjedničkim izborima. Mi ćemo pozvati naše birače da na izborima zaokruže njegovo ime – kazao je Bojanić novinarima na pauzi sjednice Glavnog odbora.

Upitan da li će se Pozitivna konkretno uključivati u Lekićevu kamapanju Bojanć je istakao da će se „aktivnost stranke zadržati u domenu pozivanja birača da daju podršku Lekiću“.

- Ni gospodin Pajović niti iko od funkcionera neće govoriti na promotivnim skupovima – kazao je generalni sekretar Pozitivne.

1903bojanicok

Odbijena preporuka Savjeta, ipak slijedi rekonstrukcija: U nastavku sjednice, GO Pozitivne raspravljao je  o preporuci Savjeta stranke o zakazivanju vanrednog Kongresa na kojem bi se raspravljalo o odgovornosti vrha partije zbog loših izbornih rezultata u Nikšiću.

Po završetku sjednice koja je nastavljena nakon objavljaivanja podrške Lekiću, predsjednik Pozitivne Darko Pajović rekao je da je odbijena preporuka Savjeta Pozitivne o snošenju odgovornosti za izborni neuspjeh i zakazivanju vanrednog Kongresa. Pajović je ipak najavio rekonstrukcije u stranci i sitakao da „niko ne dovodi u pitanje odgovornost za rezultate u Nikšiću“.

- Glavni odbor je sa dužnom pažnjom razmotrio preporuke Savjeta koje su se  odnosile na traženje vandrednog Kongresa i podnošenje odgovornosti. Ta preporuka je odbijena. Pitanje odgovornosti je pitanje koje se uvijek postavlja u Pozitivnoj. Stranci slijedi velika rekonstrukcija imenovanje novih potpredsjednika novih članova Predsjedništva i novih čalnova GO. Niko ne dovodi u pitanje  odgovornost za rezultate u Nikšiću ali ovdje se govori o određenom stavu pojedinih članova Savjeta. To je uz samo tri čalna GO koji se nijesu izjasnili odbijeno – rekao je predsjednik Pozitvine koji je naglasio da se „vanredni kongres o kojem je govorio Savjet, ne zakazuje dabi se izabralo isto rukovodstvo već novo rukovodstvo i da se radilo generalno o ostavkama“.

Odgovarajući na pitanje da li će istupanje Žarka Rakčevića uticati na rad stranke Pajović je istakao da „je posao Savjeta da daje savjete a da stranku vodi rukovodstvo“.

- Uvaženi gospodin Rakčević je naveo da se nije uključivao u rad stranke od septembra. Savjet je savjetodavno tijelo ali ovu stranku vodi stranačko rukovodstvo. Savjet daje preporuke koje su važne ali nijesu obavezujuće - poručio je Pajović.

Portal Analitika