Politika

Predsjednički kandidat DPS Filip Vujanović razgovarao sa mještanima Lubnice

19filipok
P
redsjednički kandidat Demokratke partije socijalista Filip Vujanović posjetio je danas Lubnice, gdje je razgovarao sa mještanima tog područja beranske opštine o unapređenju kvaliteta života.

Predsjednički kandidat DPS Filip Vujanović razgovarao sa mještanima Lubnice
Portal AnalitikaIzvor

Vujanović je kazao da je potrebno valorizovati izdašne potencijale Gornjih sela, kako se dalje ne bi smanjivao broj stanovnika tog područja.

„Izvjesno će se graditi put Berane-Lubnica-Jelovica-Kolašin. U pitanju je saobraćajnica koja će omogućiti bolji kvalitet života na ovim  prostorima" naveo je on.

Vujanović je pozvao žitelje Gornjih sela da iskoriste mogućnosti Investiciono-razvojnog fonda, Ministarstva poljoprivrede i MIDAS programa, kako bi obezbijedili porodično preduzetništvo.

„Pozivam vas da posredstvom opštine Berane,  Investiciono-razvojnog fonda, Ministarstva poljoprivrede i MIDAS programa obezbijedite mogućnost kreditiranja za razne oblike porodičnog preduzetništva, koji kroz dar prirode Bjelasice, možete da organizujete“, saopštio je on.

Vujanović je dodao da prostor Gornjih sela ima dobru razvojnu šansu i u  izgradnji mini hidroelektrana.

Istakao je da je za razvoj čitavog tog područja važna i rekonstrukcija aerodroma u Beranama, čime bi se, pored bolje povezanosti, stvorile pretpostavke i za valorizaciju Bjelasice kao turističkog potencijala.

Predsjednik Opštine Berane Vuka Golubović kazao je da će izgradnjom puta Berane-Lubnice-Jelovica-Kolašin stvoriti pretpostavka da što više ljudi ostane u Gornjim selima, odnosno da se smanji iseljavanje iz tog područja.

On je poručio da će opštinske i državne vlasti i dalje biti posvećene valorizaciji razvojnih potencijala područja Gornjih sela.

Golubović je istakao da je Vujanović u prethodnom periodu pokazao da je predsjednik svih građana Crne Gore, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku ili političku pripadnost.

Poslanik DPS Saša Pešić takođe je kazao da će izgradnja magistralnog puta Berane-Kolašin značajno doprinijeti boljem životu stanovnika Gornjih sela.

On je saopštio da će realizacija tog projekta doprinijeti smanjenju nezaposlenosti na području Gornjih sela.

„Pozivam vas da 7. aprila date podršku Vujanoviću – čovjeku koji dobro misli svakom građanini Crne Gore“, kazao je Pešić.

 

Portal Analitika