Društvo

BOŠKOVIĆ: Napraviti registar raseljenih sa Kosova (VIDEO)

boskovicok
M
inistar rada i socijaonog staranja Predrag Bošković rekao je da će pitanje raseljenih lica sa Kosova, koji borave u Crnoj Gori, biti ubrzo riješeno. On je, nakon današnjeg sastanka sa ministrom unutrasnjih poslova Kosova Bajramom Redžepijem u Prištini, kazao da je „lopta sada u našem dvorištu i da je potrebno napraviti registar raseljenih lica”.

BOŠKOVIĆ: Napraviti registar raseljenih sa Kosova (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

- Naišli smo na veliko razumijevanje ministra Redžepija i uopošte vlade Kosova kada su u pitanju raseljeni sa Kosova koji žive u Crnoj Gori. Mislim da to nije ni bilo sporno ali su nam hvalili određeni koraci da dođe do realizacije i u okviru ovog susreta ustanovili smo da ćemo ubrzo riješiti taj problem. Sada je lopta u našem dvorištu i potrebno je napraviti registar raseljenih lica koji bi dostavili na Kosovo da bi oni isprovjeravali u svojim službama i instiucijama. Onda ćemo da se dogovorimo o daljim koracima – rekao je Bošković.

Ministar je podsjetio raseljenih lica sa Kosova u Crnoj Gori ima više od 10 hiljada.

- Razgovarali smo o mogućnostima da lica koja nemaju dokumenta ni Crne Gore ni Kosova dobiju legitimacije jer su im ona potrebna za ostvativanje svojih ličnih prava bilo naKosovu ili u Crnoj Gori – rekao je Bošković.

On je istakao da su urgirli da sporazum o povratku raseljenih sa Kosova bude potpisan jer, kako je kazao, tim potpisivanjem bi se „pokazala spremnost dvije države koje žele da grade dobrosusjedske odnose”.

- Time ćemo se i pred međunarodnom zajednicom predstaviti kao ozbiljni partneri koji žele da riješe jedno oavako osjetljivo pitanje a to je povratak interno raseljenih na Kosovo – rekao je Bošković.


Portal Analitika