Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Danijela Pavićević: Moj brat, Duško Jovanović, nije imao drugog poslodavca, osim Vladu Crne Gore

Danijela Pavićević: Moj brat, Duško Jovanović, nije imao drugog poslodavca, osim Vladu Crne Gore

danijela
D
anijela Pavićević
, sestra Duška Jovanovića, poručuje u izjavi poslatoj Portalu Analitika, da su “sluganstvo i služenje poslodavcu”  nešto što nije postojalo u životu njenoga brata, “osim u njegovim britkim optužbama upućenim onima sa manjkom profesionalne hrabrosti,” te da je jedini polodavac kojeg je imao Jovanović  – Vlada Crne Gore u vrijeme kad je bio direktor Direkcije javnih prihoda i Finansijske policije Crne Gore.

Danijela Pavićević: Moj brat, Duško Jovanović, nije imao drugog poslodavca, osim Vladu Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Danijela Pavićević, rođena Jovanović, sestra ubijenog vlasnika Dana, Duška Jovanovića, reagovala je na to što je premijer Milo Đukanović, odgovarajući na pitanje predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića, “ko je bio vozač u atentatu na Jovanovića”, pomenuo neimenovanog poslodavca.

“U odgovoru svom političkom oponentu na pitanje ko je bio ’vozač’ u atentatu na moga brata Duška Jovanovića, Milo Đukanović je pomenuo nekog navodnog poslodavca. Kazao je i kako taj poslodavac ima ‘gadnu naviku’ kad odluči da mu neko može biti korisniji mrtav, tada to i učini, pa dalje, kako o tome moraju voditi računa oni koji se odluče na  takvo ’sluganstvo”, piše u reagovanju gospođa Pavićević.

Ona, u svom reagovanju kaže da su “sluganstvo i služenje poslodavcu”  nešto što nije postojalo u životu  Duška Jovanovića, “osim u njegovim britkim optužbama upućenim onima sa manjkom profesionalne hrabrosti.”

“Svi oni koji su poznavali Duška Jovanovića i oni koji su samo putem sredstava javnog informisanja slušali njegova izlaganja i svi oni koji su pratili njegovu beskompromisnu borbu za istinu, znaju koliko je to nespojivo sa njegovim imenom, djelom  i likom.

Jedini poslodavac kojeg je Duško ikada imao je Vlada Crne Gore i to od trenutka kada je postavljen na mjesto direktora Direkcije javnih prihoda i Finansijske policije Crne Gore, pa do momenta kada je otkazao tu ,,poslušnost” i to zbog poznatih nezakonitih radnji koje su bile satkane od kriminala, šverca duvana i ostalog u organizaciji  zaštićenih porodica povezanih kumovskim, prijateljskim i političkim vezama”, navodi se u reagovanju sestre Duška Jovanovića.

Ona je pozvala premijera da, nakon deset godina, “ukoliko postoji makar i jedan argument za tvrdnje koje iznosi ili trunka istine”, iznese činjenice oko ubistva njenoga brata i upre u prst tog navodnog poslodavca “te tako ukloni sa sebe optužujući pogled one Crne Gore kojoj ne pripadaju osobe ogrezle u kriminalu i nevino prolivenoj krvi”.

“Ukoliko ostanemo bez odgovora u ovom momentu, znam da ćemo ga dobiti  onda kada u tužilačkoj organizaciji i pravosuđu budu radili profesionalci koji će istragu povesti u pravom smjeru”, zaključuje Danijela Pavićević.

Podsjetimo, Đukanović je juče, obraćajući se novinarima povodom sto dana Vlade, zamoljen da odgovori na Lekićevu prozivku “da li zna ko je probni vozač koji je ubio Duška Jovanovića", kazao:

“Znam i znam da zna i Lekić. I uz tu tjeskobu koju imam kada govorim o tome, jer znam da na ovaj način povrjeđujem emocije jedne porodice, ali na bezobrazluk se mora odgovoriti vrlo direktno – Duška Jovanovića je ubio onaj ko ga je najviše koristio dok je bio živ. To je onaj koji je najviše koristio  i Lekića u svim godinama njegovog ambasadorovanja, i da zato on zna o kome se radi. Taj čovjek, koji, uzgred, ponekad zna i da zapali poneku ambasadu velike države u Beogradu, ima jednu gadnu naviku – a to je da kada zaključi da neko ko mu vjerno služi dok je živ, ne može više poslužiti kao mrtav, onda ga učini mrtvim – poručio je Đukanović.

Saopštio je i da bi Lekić i svi drugi koji se opredjeljuju za sluganstvo morali voditi računa o tome, umjesto što pitaju ono što znaju.

Na pitanje da imenom odgovori ko je bio konkretno probni vozač, Đukanović je kazao:

“On je bio poslodavac i Jovanovića i Lekića i to je bio onaj isti koji nosi politički kišobran za ubistvo Zorana Đinđića i onaj  koji je svojom politikom onemogućavao Srbiji da stane na evropski put, i to je onaj koji je svojim destrukcijama pred Briselom pokušavao Crnu Goru da omete na njenom evropskom putu. On je finansirao Lekića i njegovo društvo da idu u Vašington da traže odlaganje referenduma – zaključio je Đukanović, ne želeći da izgovori ime.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portal Analitika