Društvo

Carinike i špeditere će saslušati sudija za istrage Miroslav Bašović

visiSud22
N
akon saslušanja trojice službenika Uprave carina kao i troje špeditera osumnjičenih za krivična djela primanje i davanje mita, zamjenik specijalnog tužioca donio je juče rješenje o zadržavanju carinika, dok su špediteri pušteni na slobdu, prenosi Antena M.

Carinike i špeditere će saslušati sudija za istrage Miroslav Bašović
Portal AnalitikaIzvor

Branilac carinika advokat Zdravko Begović:

„Oni će vjerovatno danas biti privedeni sudiji za istrage Višeg suda gospodinu Miroslavu Bašoviću koji će nakon ispitivanja odlučiti da li da im odredi pritvor ili da ih pusti da se do početka suđenja brane sa slobode. A što se tiče špeditera-osoba kojima je stavljeno na teret krivično djelo davanje mita,oni su pušteni da se brane sa slobode. Vidjećemo šta će uraditi nakon saslušanja gospodin Bašović i da li će nakon saslušanja odrediti pritvor i tim osobama.“

Zamjenik specijalnog tužioca Darko Đukić preminuo je sinoć, nedugo nakon što je u zgradi Tužilaštva saslušao osumnjičene iz policijske akcije „Mreža“, piše Pobjeda.

Đukiću je, kako je potvrđeno, pozlilo u Tužilaštvu oko 19 sati. Nakon toga, hitno je prebačen u bolnicu. Sat nakon prijema- konstatovana je smrt.

 

Portal Analitika