Abiznis

Glavni grad: Članovi USSCG nemaju pravo na stanove

opstina
P
redstavnici Unije slobodnih sindikata (USSCG) u trenutku dodjele placeva za izgradnju stanova solidarnosti u Podgorici nijesu bili reprezentativni sindikat, zbog čega nemaju pravo na njih, poručili su iz Sindikalnog povjereništva Glavnog grada.

Glavni grad: Članovi USSCG nemaju pravo na stanove
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Sindikalnog povjereništva Glavnog grada Goran Dragović, kazao je da je Skupština Glavnog grada 2008. dodijelila placeve opštinskom i Savezu sindikata Crne Gore.

"Unija slobodnih sindikata tada nije bila reprezentativni sindikat, pa samim tim nije mogla legalno steći pravo na te placeve", objasnio je Dragović u reagovanju.

On je dodao da su za sve šta rade na nivou Sindikata Podgorice odgovorni samo svojim članovima, a ne USSCG.

Predstavnici Unije ranije su poručili da će se obratiti nadležnim institucijama, jer smatraju da je prilikom raspodjele stanova solidarnosti, napravljena diskriminacija jer pravo na njih imaju isključivo članovi Saveza sindikata.

Član Sekretarijata USSCG i predsjednik Sindikata Kombinata alumionijuma, Sandra Obradović, saopštila je da će ta radnička asocijacija tražiti jednaka prava na raspodjelu stanova solidarnosti izgrađenih na placu kojeg je Opština Podgorica dodijelila i oslobodila plaćanja zemljišta i komunalija.

Obradović je kazala da od 2008. godine traje diskriminacija prema članovima USSCG i da u toj sindikalnoj centrali pokušavaju to da isprave, “kako bi se ono što se dodjeljuje članovima SSCG, dodjeljivalo i njima”. (Mina business)

 

Portal Analitika