Fudbal

Hrvati se protiv Srba uzdaju u sujevjerje

KockastiDresovi
I
ako je vijest da će igrati u rezervnoj garnituri dresova rastužila veliki dio hrvatskih navijača, tamošnji mediji u prvi plan ističu podatak da je selekcija Hrvatske svoje najveće pobjede izvojevala upravo u plavim dresovima.

Hrvati se protiv Srba uzdaju u sujevjerje
Portal AnalitikaIzvor

„Maksimir“ će u petak biti preplavljen crveno-bijelim kvadratićima, ali 'kockasto' će biti samo na tribinama.

Naime, pravila UEFA ne dozvoljavaju Hrvatima da obuku primarnu garnituru dresova protiv rivala koji u svojoj opremi kao dominantnu boju ima crvenu ili bijelu, te će izabranici selektora Štimca 22. marta nositi rezervnu garnitutu plave boje.

Iako bi navijači radije vidjeli 'kockice' na terenu, hrvatski mediji tvrde da reprezentativci te zemlje ipak preferiraju upravo plavu garnituru.

Razlog je taj da se za plave dresove vezuju neke od najvećih pobjeda.

Kao primjer se izdvaja ubjedljivi trijumf nad Njemačkom na Svjetskom prvenstvu od 3:0, te trijumf nad Holandijom u borbi za bronzu od 2:1.

Takođe, Hrvati su u plavoj opreni na EP slavili nad Njemcima rezultatom 2:1, pa savladali i Tursku u sred Istanbula 3:0.

Napominje se takođe da je Hevatska protiv Jugoslavije i u Beogradu i u Zagrevu igrala u omiljenim dresovima navijača i da je oba puta meč završen remijem 0:0 i 2:2.

Portal Analitika