Društvo

Šarić i Lončar ipak ostaju u pritvoru?

13DuskoS
V
ijeće bjelopoljskog Višeg suda donijelo je odluku o produženju pritvora Pljevljacima Dušku Šariću i Jovici Lončaru, tako da će oni u tamošnjem Istražnom zatvoru dočekati novi termin za ponovljeno suđenje, pišu Vijesti.

Šarić i Lončar ipak ostaju u pritvoru?
Portal AnalitikaIzvor

Odluka vijeća Višeg suda dostavljena je advokatima Šarića i Lončara u Crnoj Gori, a još se u bjelopoljskom sudu čekaju dostavnice njihovih branilaca iz Srbije, da su primili odluku o produženju pritvora.

Advokat Miodrag Golubović, branilac optuženog Lončara, potvrdio je Vijestima da im je vijeće suda u Bijelom Polju produžilo pritvor.

- U nedjelju sam dobio rješenje o produženju pritvora do daljnjeg. Kao razlog, navedeno je to što će im se suditi za krivično djelo, za koje je predviđena zatvorska kazna veća od 10 godina - kazao je Golubović.

On je naglasio da je advokatski tim Šarića i Lončara očekivao da će vijeće Višeg suda ukinuti pritvor dvojici Pljevljaka, nakon što je prošle sedmice Apelacioni sud ukinuo prvostepenu osuđujuću presudu za krivično djelo „pranje novca“.

Golubović je pojasnio i da će se uskoro znati termin ponovljenog suđenja, a da će se datum dostaviti nakon što sve stranke u postupku dobiju ovu odluku o produženju pritvora.

 

Portal Analitika