Politika

Rakčević i Grahovac traže smjenu Pajovića?

19pajovicdarko
T
urbulencije u Pozitivnoj Crnoj Gori eskalirale su na jučerašnjoj sjednici Savjeta partije. Članovi Savjeta Žarko Rakčević, Božena Jelušić i general u penziji Blagoje Grahovac zatražili su smjenu lidera te partije Darka Pajovića, zbog, navodno, lošeg izbornog rezultata na lokalnim izborima u Nikšiću, saznaju Dnevne novine od izvora iz Savjeta te stranke.

Rakčević i Grahovac traže smjenu Pajovića?
Portal AnalitikaIzvor

Kako stvari stoje, pozadina priče je malo drugačija i seže još prije parlamentarnih oktobarskih izbora i sukoba na relaciji Pajović-Rakčević, tvrdi izvor DN.

Navodno je bivši lider SDP-a nezadovoljan rejtingom u partiji, a izvjesno vrijeme je nagovještavao da želi da ima veći uticaj, što mu po svoj prilici nije dopustio lider stranke.

Svojim uticajem i položajem nezadovoljan je i general Grahovac koji je u jednom trenutku na sjednici Savjetu čak apostrofirao i to da ga niko nije pitao ni za mišljenje u vezi sastava poslaničke liste, na kojoj se on nije našao.

Nezadovoljstvo nekih članova Savjeta, imaće danas prvu provjeru na sjednici Glavnog odbora, iako to nije glavna tačka dnevnog reda, već odluka da li će Pozitivna podržati Lekića ili će ostati po strani.

 

Portal Analitika