Region

Zagreb: Lokomotiva smrskala automobil, dvoje poginulih

19ZGudes
N
a raskrsnici Branimirove i Štefanovečke ceste u Zagrebu, juče se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je voz naletio na automobil, prenosi Dnevnik.hr.

Zagreb: Lokomotiva smrskala automobil, dvoje poginulih
Portal AnalitikaIzvor

U zagrebačkoj policiji je potvrđeno da su poginule dvije osobe, a još dvije su ambulantnim kolima prebačene u KBC Dubrava i KBC Rebro.

Policijski je uviđaj trajao satima, a sve do večernjih sati saobraćaj dionicom pruge Sesvete-Borongaj bio je u prekidu.

Uzroci nesreće još nijesu poznati, ali činjenica je da je pružni prelaz na tom mjestu obilježen tek Andrijinim krstom te svjetlosnim i zvučnim signalom, dok rampe nema.

Uprava HŽ Infrastrukture u saopštenju je izrazila duboko žaljenje zbog nesreće, a porodicama poginulih uputila je izraze saučešća.

Inače, u posljednjih 12 godina na istom je prelazu zabilježeno pet nesreća, u kojima je pet osoba smrtno stradalo i to jedna u podlijetanju automobila pod voz, te dvoje pješaka i dvoje biciklista.

- I ovim putem apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju signalizaciju i prije svakog željezničkog prelaza, bez obzira na stepen njegove bezbjednosti, uspore i uvjere se je li pruga prazna i prolaz slobodan, kako se ovakve nesreće ne bi događale - saopštila je HŽ Infrastruktura.

 

Portal Analitika