Politika

LEKIĆ: Poštovaću Ustav, pozivam Vujanovića na sučeljavanje pred mladima

lekicpravi
P
redsjednički kandidat Miodrag Lekić pozvao je protivkandidata Filipa Vujanovića na sučeljavanje mišljenja pred mladima.

LEKIĆ: Poštovaću Ustav, pozivam Vujanovića na sučeljavanje pred mladima
Portal AnalitikaIzvor

On je na tribini u Kolašinu poručio da će poštovati Ustav i zakone Crne Gore, kao i da će se boriti za pravdeno društvo. Lekić je kazao i da su nezavisno tužilaštvo i sudstvo preduslov za ozdravljenje društva.

“Pozivam Vujanovića da u nekom amfiteatru, pred mladim ljudima, konfrontiramo svoje stavove. Da mladi, obrazovani ljudi budu svjedoci razmjene argumenata. Eto, neka Vujanović povede sa sobom i Mila Đukanovića, ako je potrebno, jer nemam ništa protiv toga”, rekao je Lekić, prenosi MINA.

On je naveo da će se zalagati za pravnu državu i da će zakoni biti isti za sve građane Crne Gore.

“Svim svojim ingerencijama, koje ima predsjednik države, trudiću se da doprinesem pravnoj državi, u kojoj će se poštovati zakoni. Jedan od preduslova za ozdravljenje društva je i nezavisno pravosuđe, sudstvo i tužilaštvo, što danas, u Crnoj Gori nije slučaj”, ocijenio je Lekić.

On smatra da mu aktuelna vlast ne može naći nijednu grešku, jer, kako je dodao, nikada nije bio upleten u kriminalne radnje.

Đukanović, više u strahu i delirijumu, iznosi neistine na moj račun. Nikada niko u Crnoj Gori nije tako bestidno govorio laži, kao što je to danas uradio Đukanović. Služi se nestinama, jer mi ne mogu naći nijednu kriminalnu i korupcionašku aferu, u koju sam bio upleten. Nikada nijesam pripadao tom svijetu, za razliku od njih”, kazao je Lekić.

 

 

Portal Analitika