Fudbal

Mladen Božović: Moramo doći do tri boda u Moldaviji

BozovicMladen
I
zuzev napadača Damjanovića i Delibašića, ostali crnogorski reprezentativci odradili su drugi trening na Kampu FSCG na Starom aerodromu. Vrijeme nije bilo saveznik izabranicima Branka Brnovića, ali to nije moglo da utiče na odličnom raspoloženje u taboru ''crvenih''.

Mladen Božović: Moramo doći do tri boda u Moldaviji
Portal AnalitikaIzvor

''Razmišljamo samo o Moldaviji, i očekujem da se dobro spremimo za taj duel. Tu bih utakmicu uporedio sa onom protiv Češke. Izuzetno su nam važna tri boda i mi moramo naći recept da dođemo do tog cilja. Znamo da nije lako dobiti utakmicu u gostima. Biće sigurno malo pritiska, jer svi očekujemo pobjedu. Imamo iskusne i dobre igrače, i vjerujem da će svi pružiti maksimum na terenu. Nažalost, ostali smo bez Drinčića koji se povrijedio. On je jako bitan igrač za nas. Ali, ko god istrči na teren daće maksimum. Samopouzdanje nam je veliko, i ovom utakmicom moramo potvrditi ono što smo napravili u prva četiri meča, pogotovo protiv Ukrajine'', kazao je golman Mladen Božović uoči treninga.

Devet mečeva Crna Gora je odigrala sa selekcijama iz SSSR-a – osam pobjeda i jedan remi skor je ''crvenih''. Reklo bi se da te selekcije leže našim momcima.

''Izgleda da nam odgovaraju. To je takođe, pozitivna stvar. Moramo analizirati protvnika što je moguće bolje. Vjerujem da će nam to na pravi način prikazati selektor u njegovi saradnici u ova četiri dana. Na nama je samo da damo sto posto svojih mogućnosti, svih 90 minuta.''

Božović ističe da je Crna Gora znatno kvalitetnija, i da u napadu imaju igrače koji mogu jednim potezom da riješe meč.

''Imamo igrače koji su u top formi. Ima i onih koji imaju manju minutažu u svojim klubovima, ali mi standardni smo tu da im pomognemo. U svim linijama tima imamo iskusne igrače. U napadu imamo fudbalere koji mogu da zatresu svaku mrežu. Samo da se dobro spremimo, pružimo maksimum, i nadam se da ćemo se vratiti sa odličnim raspoloženjem, kao nakon Ukrajine'', poručio je Božović.

Portal Analitika