Društvo

Berane zatrpano smećem zbog barikada prema deponiji, građani pišu peticije

okberane2
G
rupa nezadovoljnih građana Berana, zbog nedjeljama zatrpanog grada smećem, obratila se peticijom direktorici JP „Komunalno“ Berane, Milijani Vučeljić, i zatražila odgovor na pitanja zbog čega se ne odvozi smeće iz grada i do kada će to traje.

Berane zatrpano smećem zbog barikada prema deponiji, građani pišu peticije
Portal AnalitikaIzvor

Nezadovoljni građani Berana traže od Milijane Vučelić da odgovori na pitanje da li je preduzela bilo kakve aktivnosti na rješavanju ovog nepodnošljivog stanja i da li je tačno da će se povećati cijene odvoza otpada ako se otpad i dalje bude odvozio na drugu deponiju.

Povod za obraćanje direktorici Komunalnog preduzeća je prije svega strah od zaraze koja prijeti našoj djeci i svim građanima Beranama, kao i osjećaj da smo građani drugog reda kojima tone nagomilanog otpada „uljepšavaju“ površine ispod naših prozora, navedeno je u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

okberane1Jedna od potpisnica peticije Maja Dakić kazala je u izjavi za Portal Analitika da je Berane zatrpano smećem od 18. februara od kada postoje barikade prema Beranselu gdje se nalazi deponija. Ona objašnjava da se dio smeća odvozi prema Podgorici ali da to mora neko da plati.

- Zar naše ćutanje i čekanje na rješavanje problema znači da nemamo ponosa i dostojanstva i da smo slijepi ili nemoćni da se uključimo u rješavanje nečeg što je direktno vezano za naš život i život naše djece, piše u peticiji.

Na sastanku smo dobili odgovore, potkrijepljene zvaničnim dokumentima, na osnovu čega smo stekli utisak da je jedini i pravi način rješavanja problema upravljanja čvrstim otpadom sanacija neuređenog odlagališta i izgradnja savremene deponije na kojoj bi se odlagao tretirani otpad, kao i da je urađena kompletna plansko-projektna dokumentacija za izgradnju savremene deponije na lokaciji koja je unazad 15 godina određena za tu namjenu, navode nezadovoljni građani Berana.

Nameću se pitanja koja ovom prilikom upućujemo svim nadležnim organima „Ko će i kada preduzeti mjere da se ukloni blokada puta prema deponiji i zašto se staje na put rješavanju problema na savremen način kako se to radi u savremenom civilizovanom svijetu“.

Pitamo se čiji smo mi, navodno slobodni građani, taoci i da li smo u obavezi i dokle da trpimo nasilje koje se nad nama sprovodi s vremena na vrijeme ali u produženom trajanju, zaključeno je u peticiji.

 

 

Portal Analitika