Fudbal

Hodžson: Crnogorci bi mogli da provociraju Runija

DZudovicRuni
S
elektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson rekao je da bi igrači Crne Gore mogli da provociraju Vejna Runija tokom kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Hodžson: Crnogorci bi mogli da provociraju Runija
Portal AnalitikaIzvor

Engleska će u utorak igrati u Podgorici protiv selekcije Crne Gore, kvalifikacionu utakmicu Grupe H. Runi je tokom kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo 2012. godine protiv Crne Gore (2:2) isključen jer je šutnuo našeg igrača Miodraga Džudovića.

Upitan da li misli da će protivnički igrači pokušati da provociraju Runija, Hodžson je rekao:

"Možda ste u pravu, ali to su stvari sa kojima bi fudbaleri trebalo da se pomire".

"Čini se da protivnici nijesu mnogo uticali na Vejna na prethodnim utakmicama. U reprezentaciji je disciplinovan i nije me iznevjerio. Nemam razloga da sumnjam u njega", rekao je Hodžson.

Runi je zbog tog crvenog kartona propuštio dvije utakmice na Evropskom prvenstvu prošle godine protiv Francuske i Švedske, pošto mu je kazna smanjena sa tri na dvije utakmice suspenzije.

"On je pogriješio i javno je priznao. Platio je cijenu jer je propuštio dva meča na EP. Ne treba da ga podsjećam na to, jer će sigurno o tome razmišljati, ne zaboravaljate isključenje", rekao je on.

Reprezentacija Crne Gore vodi na tabeli Grupe H sa 10 bodova iz četiri utakmice, dok Engleska ima dva manje na drugom mjestu, iz takođe četiri meča.

Portal Analitika