Društvo

Akcija „Mreža“ – lišena slobode tri carinika

hapsenjeok
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije danas su, po nalogu Specijalnog državnog tužioca, u saradnji sa Upravom carina, realizovali policijsku akciju „Mreža“, saopšteno je iz Uprave policije.

Akcija „Mreža“ – lišena slobode tri carinika
Portal AnalitikaIzvor

Uhapšeni su carinici Igor V. Marković (33), Damir H. Nezerić (33) i Blagoje V. Janjević (38) i špediteri Zoran S. Ćupić (52) , Aleksandar M. Grbović (35) i Jonida Ruši (30).

Policijske mjere i radnje, koje su preduzete u prethodnom periodu, ukazuju na sumnju da su tri carinska službenika, raspoređena na poslovima carinskog inspektora, u periodu od avgusta 2012. do februara 2013. godine, počinili krivična djela primanje mita u produženom trajanju.

Oni su krivična djela počinili na način što su, kako se sumnja, zahtijevali ili primili poklon ili drugu korist u za sada neutvrđenom iznosu od više hiljada eura, da u okviru svog službenog ovlašćenja izvrše službene radnje i sprovedu postupak stavljanja roba u slobodan promet, pritom propuštajući da sprovedu radnje pregleda i utvrđivanja stvarne količine i vrijednosti roba koje su bile predmet carinskog postupka.

 

 

Portal Analitika