Fudbal

Hrvatski fudbalski savez pokrenuo postupak protiv Mamića

MamicZZ
H
rvatski fudbalski savez (HNS) pokrenuo je i provodi disciplinski postupak protiv Zdravka Mamića, kao člana Izvršnog odbora HNS-a, potvrdio je Tanjugu Izvršni predsjednik hrvatskog saveza Damir Vrbanović.

Hrvatski fudbalski savez pokrenuo postupak protiv Mamića
Portal AnalitikaIzvor

"Zaista nijesmo srećni zbog činjenice da se osjetljivog susreta kao što je utakmica između Hrvatske i Srbije Mamić na taj način oglasio prema ministru Željku Jovanoviću, sa kojima ima ima ličnu komunikaciju, koja bez sumnje šteti i njemu i cjelokupnoj fudbalskoj organizaciji. U tom kontekstu, kao član Izvršnog odbora HNS-a trebalo je da ima odgovornost za sopstvene riječi kojima je povrijedio kodeks o ponašanju sportskih poslenika", rekao je Vrbanović.

On je podsjetio da je HNS ekspresno reagovao i odmah u petak, neposredno nakon Mamićevih riječi, izdao saopštenje u kome najavljuje i provodi disciplinski postupak protiv njega zbog izjava izrečenih u jednom radijskom intervjuu.

"O disciplinskom postupku i daljnjoj aktivnosti disciplinskog suda zavisiće i eventualna sankcija prema Mamiću, a do tada bilo bi neumjesno dodatno komentarisati i iznositi sud o njegovoj krivnji", istakao je Vrbanović.

Mamić se u intervjuu "Informeru" izvinio Srbima.

"Želim da se izvinim Srbima i da objasnim da nijesam htio da vrijeđam srpski narod. Izuzetno poštujem vaše ljude... Cijenim Srbe i izvinjavam se svima koji su se možda pronašli u mojim riječima. Pa ja imam više prijatelja u Srbiji, nego cijela hrvatska vlada zajedno... Neka srpski narod bude miran, želim im svako dobro", poručio je Mamić.

Utakmica kvalifikacija za prvenstvo svijeta u Brazilu između Hrvatske i Srbije igra se u petak od 18 sati na Maksimiru.

Portal Analitika