Društvo

Voda sa Mareze još nije za piće

18cesma
V
oda sa izvorišta Mareza još uvijek nije za piće, iako je njena zamućenost mnogo manja nego prethodnih dana. U Vodovodu Podgorica su tokom vikenda, kao i jutros, na svakih sat vremena ispitivali kvalitet vode sa izvorišta Mareza i mikrobiološke analize su pokazale da je voda ispravna. Trenutno mutnoća bilježi trend opadanja i približava se graničnoj vrijednosti, ali voda još uvijek nije za piće, kazala je za Portal Analitika portparol JP Vodovod Nataša Novaković.

Voda sa Mareze još nije za piće
Portal AnalitikaIzvor

Ukoliko se nastavi trend pada mutnoće, odnosno, ako ne dođe do većih količina padavina, moguće je u naredna dva dana da voda sa Mareze bude za piće, kazala je Novaković.

Do tada ostaje preporuka potrošačima da prije upotrebe vodu prokuvaju, kao i da djeci ne daju ni tako obrađenu vodu.

Sa vodoizvorišta Mareza snabdijevaju se potrošači podgoričkih naselja: Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar Grada, dio ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, dio Zete, Gornja i Donja Gorica. Svi ostali potrošači iz djelova grada koji nijesu navedeni mogu bez bojazni koristiti vodu za piće iz vodovodnog sistema Glavnog grada.

foto: radiosarajevo.ba

Portal Analitika