Politika

KNEŽEVIĆ: Afera „snimak“ razobličila režimske mehanizme pritiska

18milan-K
J
asno je da su sve dosadašnje  izborne cikluse i izjašnjavanja obilježile represivne režimske metode što neminovno dovodi u pitanje legitimnost svih izbora i izjašnjavanja u posljednjih 16 godina, rekao je u intervjuu za Dan funkcioner Demokratskog fronta Milan Knežević. On je istakao da je prisustvo misije OEBS i Savjeta evrope za vrijeme izbora „najbolja potvrda kako je afera „snimak“ alarmirala sve evropske institucije da se uključe u kontrolu izbornog procesa“.

KNEŽEVIĆ: Afera „snimak“ razobličila režimske mehanizme pritiska
Portal AnalitikaIzvor

- Afera „snimak“ koju je hrabro u nastavcima objavljivao „Dan“ dokumentovano je razobličila režimske mehanizme pritiska, ucjene, zloupotrebe državnih resursa a sve u cilju obezbjeđivanja još jedne pokradene izborne pobjede. Sličnih slučajeva bilo je i tokom referendumske kampanje počev od slučaja „Mašan“ preko brojnih gugih zoupotreba dokumentovanih u Bijeloj knjizi. Zato je sada svima u Crnoj Gori jasno da su sve dosadašnje  izborne cikluse i izjašnjavanja obilježile represivne režimske metode što neminovno dovodi u pitanje legitimnost svih izbora i izjašnjavanja u posljednjih 16 godina – rekao je Knežević u intervjuu za Dan.

Funkcioner DF-a je istakao da je nakon nedavno završenih parlamentarnih izbora demonstrirana jasna poruka crnogorskim građanima da je moguće pobjediti režim uprkos, kako je naveo, totalitarističkom društvenom ambijentu.

- To se dogodilo 2001. i na oktobarskim izborima kada je koalicije DPS-SDP osvojila 39 mandata, i da nije bilo podrške manjinskih partija oni bi već bili u opoziciji. Zbog  svega navedenog uvjeren sam da će Miodrag Lekić uz iskrenu podršku svih opozicionih subjekata, koja neće biti zasnovana na deklarativnim najavama i saopštenjima za javnost, već konkretnim aktivnostima u izbornim štabovima, sigurno pobjediti kandidata DPS-a – poručio je Knežević.

foto: pressonline.rs

Portal Analitika