Svijet

"Ja sam papa - Da, a ja sam Napoleon"

papaijok1803
N
ovoizabrani papa Franjo pozvao je Jezuitsku kuću u Rimu, želeći da razgovara sa "generalom" Družbe Isusove, čiji je i sam donedavno bio član, ali kako je to učinio direktno, a ne preko sekretara, dobio je portirnicu i predstavio se, na šta mu je portir rekao - “Da, a ja sam Napoleon”.

"Ja sam papa - Da, a ja sam Napoleon"
Portal AnalitikaIzvor

Saradnik portala Bitno.net Petar Nodilo, mladi jezuita koji studira u Rimu gdje boravi u jezuitskoj rezidenciji, ispričao je da je ovih dana glavna vijest razgovor mladog portira i pape Franja
Papa Franjo je, naime,  pozvao Jezuitsku kuću želeći da razgovara sa poglavarom Družbe Isusove Adolfom Nikolasom. Kako je papa pozvao lično, a ne preko svog sekretara, dobio je portirnicu na kojoj je sjedio dežurni Andreas
„Dobar dan, ja sam papa Franjo, želio bih da razgovaram s patrom Adolfom Nikolasom”, rekao je papa. 
„Da, a ja sam Napoleon“, promrmljao je portir Andreas, prepričao je Nodilo simpatičan razgovor portalu. 
„Ko je to”, zapitao je papa Franja i, shvativši da mu sagovrnik s druge strane žice ne vjeruje, dodao da je na vezi stvarno papa. 
„Ne stvarno, ja sam papa Franjo, a kako se vi zovete“, upitao je poglavar Rimokatoličke crkve blagim glasom. 
Nodilo kaže da se portir Andreas u tom trenutku strašno prepao, shvativši da zaista razgovara s papom. 
„Ja sam Andreas…”, odgovorio je, a papa ga je potom upitao: “Kako si Andrease“. 
Pošto se Andreas papi izvinio, rekavši da se malo zbunio, papa mu je odgovorio da ne brine i da je samo potrebno da ga spoji sa “generalom” kako bi mu zahvalio na lijepom pismu koje mu je Nikolas napisao povodom izbora za papu.

 

(Tanjug)

 

Portal Analitika