Region

Austrijanci jure državljanina Srbije vođu bečkih „Pantera“

pink
Austrijska policija nastavila je opsežnu akciju hapšenja pripadnika bande “Pink Panter”, pa su juče pored jednog državljanina Srbije uhapšenog u Beču, privedena i trojica njegovih saučesnika, kao i još osmoro pljačkaša u Austriji i Mađarskoj. Uz Rajka R., Bojan M. je označen kao vođa grupe pljačkaša zlatare u Klagenfurtu i on je u bjekstvu.

Austrijanci jure državljanina Srbije vođu bečkih „Pantera“
Portal AnalitikaIzvor

Osumnjičeni za pljačku u Klagenfurtu identifikovani su na osnovu fotografije koju je napravio prolaznik mobilnim telefonom i to dok su pljačkaši bježali iz zlatare. Prvi trag austrijske policije bili su bicikli kojima su pljačkaši bježali, a koji su uzeli u hotelu gde su prenoćili dan prije pljačke. Policija je konstatovala da su u hotelu bili prijavljeni pod lažnim imenima kao Slovenci. Daljom istragom, policija je pronašla automobil sa srpskim tablicama, koji su pljačkaši koristili u Klagenfurtu.

Zahvaljujući podacima prikupljenim na graničnim pralezima, ustanovljeno je da su oni 27. februara prešli iz Srbije u Mađarsku. Austrijanci su u međuvremenu dobili informacije da su oni već poznati policiji i da su traženi u Srbiji i drugim zemljama. Austrijska policija je ustanovila d se radi o Rajku R. (26) i Bojanu M. (32). Za Rajka se navodi da je sa velikom sigurnošću član “Pink Pantera” dok se za njegovog saučesnika to još ne zna. (Blic)

 

 

 

 

Portal Analitika