Politika

Vučurović: DF očekuje da Pozitivna podrži Lekića

vucurovicjovan
D
emokratski front (DF) očekuje da Pozitivna Crna Gora podrži predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića, jer bi drugačija odluka te stranke bila teško objašnjiva, kazao je funkcioner DF-a Jovan Vučurović.

Vučurović: DF očekuje da Pozitivna podrži Lekića
Portal AnalitikaIzvor



Vučurović je rekao da Front očekuje odgovorno ponašanje svih faktora sa opozicione scene i njihovu podršku Lekiću.

„Shodno tome, treba očekivati i da Pozitivna podrži Lekića, jer bi sve drugo bilo teško objašnjivo i neprijatno iznenađenje“, kazao je Vučurović agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, očigledno je da podrška Lekiću svakodnevno raste među raznim strukturama u društvu.

Vučurović smatra da tome doprinosi Lekićev krajnje odgovoran odnos prema građanima i ozbiljne i utemeljene poruke koje šalje u odnosu na najvažnije probleme Crne Gore.

„A sa druge strane imamo rigidne i ostrašćene poruke premijera Milo Đukanovića i njegovog kandidata Filipa Vujanovića, koje su klasičan poziv na progon političkih istomišljenika i slobodnih i nezavisnih medija i novinara“, dodao je Vučurović.

On je ocijenio da je to prljava kampanja, koja se, kako je rekao, zasniva na "idejama" i "vizijama" tajne policije, a ne na principima i programskim načelima političke organizacije.

„Predsjednički izbori su prilika da se u Crnoj Gori nakon više decenija dese promjene i da naša država na funkciji predsjednika dobije odgovornog čovjeka koji razmišlja svojom glavom, a ne glavom šefa režima, tajne policije i organizovanog kriminala“, zaključio je Vučurović.

Portal Analitika