Društvo

Lekić: Promijeniti Zakon o vjerskim zajednicama

lekic
Z
akon o vjerskim zajednicama iz 1977. godine je zastario i treba ga mijenjati, kazao je predsjednički kandidat Miodrag Lekić nakon sastanka sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom Fejzićem.

Lekić: Promijeniti Zakon o vjerskim zajednicama
Portal AnalitikaIzvor

Lekić je rekao da je odvojenost religije od države ispravna i legitimna, ali da u tome ne treba pretjerivati jer, kako je naveo, sve monoteističke religije imaju jake humanističke poruke.

„Monoteističke religije, a islam je jedna od najvećih, imaju svoje humanističke poruke, a politika u pozitivnom smislu treba da bude inspirisana humanističkim sadržajima“, rekao je Lekić. On je ocijenio da je aktuelni Zakon o vjerskim zajednicama zastario.

„Taj Zakon donešen je 1977. godine i sazrelo je vrijeme za izmjene“, rekao je Lekić.

On je dodao da mu je kao predsjedničkom kandidatu bila dužnost da se sastane sa Fejzićem.

„Naš razgovor se ticao zajedničkih interesa a to je stvarnost u Crnoj Gori, i razgovori sa Fejzićem će se nastaviti nezavisno od toga da li ću biti izabran za predsjednika“, kazao je Lekić. Fejzić je rekao da je Islamska zajednice u Crnoj Gori velika da primi svakoga ko želi da je posjeti.

On je naveo da Islamska zajednica nije politička organizacija i da neće komentarisati kandidaturu Lekića i njegovog protivkandidata.

„Mi smo nadpolitička organizacija koja se ne bavi politikom, a Lekiću i svim kandidatima želim sreću na predstojećim izborima“, poručio je Fejzić. (Mina)

 

 

Portal Analitika