Fudbal

Dinamo Zagreb podržao Mamića

MamicZZ
F
udbalski klub Dinamo iz Zagreba podržao je svog prvog čovjeka Zdravka Mamića i ocijenio da bi ministar sporta Hrvatske Željko Jovanović odavno bio na "doživotnoj robiji" da premijer i predsjednik te države "treniraju strogoću" nad njim kao što to rade nad Mamićem.

Dinamo Zagreb podržao Mamića
Portal AnalitikaIzvor

Mamić je u petak u jednoj radio emisiji izjavio da Jovanović kao Srbin i kao čovjek koji nikad nije radio u prosvjeti i sportu ne može da vodi resor sporta u Hrvatskoj i da "ima krvna zrnca koja mrze sve što je hrvatsko".

"Kada bi se Josipovićevo i Milanovićevo 'treniranje strogoće' na Zdravku Mamiću primijenilo na Željku Jovanoviću, on bi već davno bio na doživotnoj robiji", piše u saopštenju Dinama koje su prenijeli hrvatski mediji.

U saopštenju Dinama, koje je potpisao direktor za odnose sa javnošću tog kluba Tomislav Marčinko, postavlja se pitanje da li bi, na primjer, ministar odbrane Srbije mogao da bude Albanac.

"Što se tiče Mamićeve konstatacije kako nije normalno da u Hrvatskoj Srbin bude ministar obrazovanja, pitajte u Njemačkoj može li ministar obrazovanja ili odbrane biti Francuz, ili u Srbiji Albanac, u Grčkoj Turčin, u Izraelu Palestinac", piše u saopštenju.

Marčinko je naveo i da Mamić ima više prijatelja Srba nego svi članovi hrvatske vlade zajedno.

"Josipović tvrdi kako je Mamić napadom na Jovanovića uvrijedio sve Srbe u Hrvatskoj. Zaista jadno od tog pametnog i mudrog čovjeka. Pa, Zdravko među Srbima ima više prijatelja nego zajedno 21 član Vlade, uključujući i Josipovića. I niko se od njih, barem ne javno, nije osjetio uvrijeđenim", stoji u saopštenju.

Navodi se i da je Jovanović u prvih 100 dana vlasti u Hrvatskoj omalovažavao brojne institucije u toj zemlji.

"Zar već u prvih 100 dana vlasti nije napao Hrvatsku biskupsku konferenciju, Hrvatsku akademiju nauke i umjetnosti, Maticu Hrvatsku, Hrvatski olimpijski odbor, Fudbalski savez Hrvatske i najveći hrvatski sportski brend Dinamo?! I to najtežim uvredama, diskvalifikacijama i omalovažavanjima. Pa, ima li i jedna hrvatska nacionalna institucija koju nije ponizio", piše u saopštenju Dinama.

Portal Analitika