Ostalo

Ligeti ponovo najbolji u veleslalomu

LigetiTed
A
merikanac Ted Ligeti pobjednik je posljednjeg, osmog veleslaloma sezone alpskih skijaša koji je za Svjetski kup vožen danas u Lencerhajdu.

Ligeti ponovo najbolji u veleslalomu
Portal AnalitikaIzvor

Ligeti, koji je ranije obezbijedio trofej u veleslalomu, bio je vodeći i nakon prve vožnje, a do pobjede došao je u ukupnom vremenu dva minuta, 14 sekundi i 76 stotinki. To je njegova šesta pobjeda ove sezone, a svih šest ostvario je u veleslalomu. Ligeti je u toj disciplini osvojio i zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Šladmingu.

Ligeti je za 37 stotinki bio brži od drugoplasiranog Austrijanca Marsela Hiršera, dok je treći bio Francuz Aleks Pinturo sa sekundom i 16 stotinki slabijim vremenom od pobjednika. Na četvrtom mjestu završio je Austrijanac Filip Šerghofer, peti je bio Francuz Tomas Fanara, a šesti Austrijanac Krištof Nosig.

Ligeti je do trofeja u veleslalomu došao sa 720 bodova. Hiršer je drugi sa 575, a treći Pinturo sa 326 bodova. Hiršer je obezbijedio veliki kristalni globus za trijumf u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 1455 bodova. Svindal je drugi sa 1226, a treći Ligeti sa 1022 boda.

Skijaši će sjutra u Lencerhajdu, u posljednjoj trci sezone Svjetskog kupa, voziti slalom. (Mina)

Portal Analitika