Politika

ĐUKANOVIĆ: Crna Gora sa jasnom perspektivom članstva u NATO

milonovi
N
astaviti proces NATO integracije, bila bi veoma važna i dobra vijest za cijeli region, ocijenjeno je tokom susreta predsjednika Vlade Mila Đukanovića sa ministrima vanjskih poslova država Baltika, Litvanije i Letonije i visokim zvaničnicima Poljske i Rumunije, na Briselskom forumu, saopšteno je iz Vlade.

ĐUKANOVIĆ: Crna Gora sa jasnom perspektivom članstva u NATO
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Vlade podsjetio je sagovornike na dinamiku sprovođenja reformi neophodnih za punu integraciju Crne Gore u EU i NATO, ukazujući na punu posvećenost Vlade tom procesu. Visoki zvaničnici dali su punu podršku daljem procesu integracija Crne Gore i iskazali zadovoljstvo ostvarenim napretkom u svim oblastima.

"Ukoliko postoji ijedna zemlja koja ima jasnu perspektivu članstva, to je Crna Gora", naglasio je predstavnik Sjevernoatlantskog savjeta iz Rumunije.

Tokom razgovora, ukazano je na neophodnost integracije cijelog regiona, što predstavlja garant dugoročne stabilnosti i ukupnog prosperiteta građana koji žive na Zapadnom Balkanu. Polazeći od iskustava Rumunije, Poljske, Letonije i Litvanije zajednički je zaključeno da se procesi integracije u EU i NATO izuzetno prožimaju i da napredak Crne Gore u evropskoj integraciji, znači i napredak ka NATO-u.

Na sastanku je inicirano održavanje ministarskog satanka Baltičke i Jadranske povelje tokom predsjedavanja Crne Gore Jadranskom poveljom u drugoj polovini godine.Dogovoren je nastavak intenzivne saradnje i ekspertske podrške Crnoj Gori u daljim fazama integracije, s obzirom na iskustva država u tom procesu, navodi se u saopštenju.

 

Portal Analitika