Ostalo

Furtula odbranio zlato na Evropskom zimskom kupu bacača

FurtulaPripreme
D
anijel Furtula
, član AK „Tara“ iz Mojkovca, odbranio je titulu šampiona Evrope do 23 godine na 13. Evropskom zimskom kupu bacača, koji se održava u španskom gradu Kasteljonu ovog vikenda.

Furtula odbranio zlato na Evropskom zimskom kupu bacača
Portal AnalitikaIzvor

Furtula je odbranio zlatnu medalju, koju je osvojio prošle godine u Baru, jer je u finalu bacanja diska u konkurenciji 16 takmičara u trećem hicu sa 62,10 m osvojio zlatnu medalju – saopšteno je iz Atletskog saveza Crne Gore.

Drugo mjestu osvojio je  Ukrajinac Mikita Nesterenko sa rezultatom 61,66 metara, dok je  bronza  pripala Italijanu Eduardu Albertaciju sa rezultatom 60,69 m.

Predsjednik COK-a Dušan Simonović, uputio je odmah po osvajanju zlatne medalje čestitku Danijelu Furtuli i ASCG, za veliki uspjeh Danijela Furtule na ovom velikom međunarodnom takmičenju, čime je atletski sport još jednom potvrdio svoju vrijednost na međunarodnoj sceni, a takođe su se potvrdile projekcije COK-a, da Crna Gora u Danijelu Furtuli i mladom jedriličaru Danijelu Dukiću ima sportiste koji će dostojno reprenzetovati crngorski sport na sledećim OI u Riju.

Simonović je za ponedeljak dogovorio svečani prijem za Danijela Furtulu po dolasku iz Španije u prostorijama COK-a.

Predsjednik ASCG Milorad Vuletić, takođe je uputio čestitke Danijelu Furtuli i njegovom treneru Danilu Krtiniću za veliki uspjeh koji su ostvarili na Evroskom kupu u Španiji na odbranjenom zlatu i odličnom rezultatu u bacanju diska, u najačoj konkurenciji svjetskih asova u ovoj disciplini do 23 godine.

 

Portal Analitika