Fudbal

Tužilaštvo odlučuje o Mamiću

MamicKretenn
P
rvi čovjek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić proveo je noć u pritvoru, a u subotu je dao iskaz pred Županijskim državnim tužilaštvo.

Tužilaštvo odlučuje o Mamiću
Portal AnalitikaIzvor

Tužilaštvo će odlučiti da li će puštiti Mamića na slobodu ili ne, pošto je vrijeđao ministra Željka Jovanovića na nacionalnoj osnovi. Mamić je priveden u petak, kada je bio na tročasovnom ispitivanju, poslije kojeg mu je određeno zadržavanje u pritvoru.

„On mrzi sve što počinje s "hrvatski" - prosveta, nogometni klub Dinamo, olimpijski odbor, akademija znanosti i umjetnosti, nogometni savez... ima krvna zrnca koja pretežu na onu stranu koja mrzi sve hrvatsko. Iz njegovih očiju šiklja krv, a kada se nasmije, vidite samo zube spremne na klanje. On je uvreda za hrvatski um, hrvatski mozak i hrvatskog čovjeka. Zamislite da čovjek koji je Srbin, koji nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je bio dizač "tegova", je ministar tako važnog resora. I to daš čovjeku bez ikakvog iskustva i s takvom hrvatomržnjom“, rekao je Mamić.

Policija je, takođe, potvrdila novinarima da se prikupljaju svi podaci o Mamićevim izjavama i utvrđuju činjenice, a predsjednik Dinama bi u slučaju da ga proglase krivim mogao biti osuđen i na tri godine u zatvoru. (B92.net)

Portal Analitika