Region

Jeremić isključen iz Demokratske stranke

Jeremic
S
tatutarna komisija Demokratske stranke (DS) sinoć je jednoglasno donijela odluku da odbije žalbu Vuka Jeremića na raniju odluku Izvršnog odbora DS da bude isključen iz stranke – prenosi portal Blic.rs.

Jeremić isključen iz Demokratske stranke
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju DS se navodi da je ovim Jeremić isključen iz članstva DS, a da je odluka Statutarne komisije po ovom pitanju je konačna.

Jeremić se 19. februara obratio Ustavnom sudu Srbije za ocjenu ustavnosti i zakonitosti odluke GO DS o njegovom isključenju, a taj sud je pokrenuo postupak za ocjenu ustavnosti i zakonitosti.

Statutarna komisija DS je nedavno iz članstva isključila Dušana Petrovića, takođe, zbog odbijanja da vrati poslanički mandat, a nakon toga on je, s još petoricom poslanika, formirao poseban poslanički klub „Zajedno za Srbiju“ i najavio osnivanje stranke – stoji na portalu Blic.rs.

Jeremić se, kako prenosi onlajn izdanje Blic-a, nije oglasio povodom odluke Statutarne komisije DS, ali je nekoliko minuta po završetku sjednice preko Tvitera podijelio pjesmu Don't cry (Ne plači) od grupe Guns N' Roses.

Foto: preuzeto sa – blic.rs

 

Portal Analitika